Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

«Ναι σας απειλούμε..Ζήτω οι αδερφοί Κουασί, οι εκδικητές του αγγελιοφόρου του Αλλάχ. Είθε ο Αλλάχ να τους αποδεχτεί ως μάρτυρες».

Τουρκία: Αυτός που θα επιτεθεί δεν θα λέγεται Νετανιάχου
Μια Παρασκευή του Ιανουαρίου, πιστοί μουσουλμάνοι της Τουρκίας πήγαν στο τζαμί, στην περιοχή Φατίχ της Κωνσταντινούπολης, για να προσευχηθούν.
Πριν συγκεντρωθούν οι πιστοί μπροστά από το τζαμί όλα έμοιαζαν φυσιολογικά. Η 16η Ιανουαρίου θα ήταν μια ακόμα φυσιολογική ημέρα προσευχής. Όμως τα πλήθη των πιστών ήρθαν νωρίτερα, αυτή τη φορά. Είχαν έρθει για να τελέσουν, ερήμην, τη νεκρώσιμη ακολουθία των νεκρών τρομοκρατών του Παρισιού, των αδερφών Κουασί.
Το πλήθος κρατούσε πλακά με επιγραφές. «Αν η ελευθερία του λόγου δεν έχει όρια, τότε και η δική μας ελευθερία πράξεων δεν θα έχει όρια», ή «Ναι σας απειλούμε. Εσείς τολμάτε;», ή «Είμαστε όλοι Κουασί».
Το ίδιο έγινε και σε άλλα τζαμιά, όπου οι αδερφοί Κουασί κηδεύτηκαν ως «μάρτυρες», την ώρα που το πλήθος φώναζε: «Ζήτω οι αδερφοί Κουασί, οι εκδικητές του αγγελιοφόρου του Αλλάχ. Είθε ο Αλλάχ να τους αποδεχτεί ως μάρτυρες».
Τούρκος αρθρογράφος αναρωτήθηκε γιατί η διάταξη του τουρκικού ποινικού κώδικα που απαγορεύει την εξύμνηση εγκλημάτων και εγκληματιών δεν εφαρμόστηκε στις ανωτέρω περιπτώσεις. Καλή ερώτηση, η οποία όμως θα μείνει για πάντα αναπάντητη. Στην πραγματικότητα οι ισλαμιστές ηγέτες και δικαστές της Τουρκίας δεν θεωρούν τους αδερφούς Κουασί εγκληματίες. Πως θα μπορούσαν άλλωστε από την στιγμή που ο Νταβούτογλου υποδέχτηκε με κόκκινα χαλιά τον επικεφαλής της Χαμάς;
Κατ’ ειρωνεία της τύχης ο Νταβούτογλου συμμετείχε στην πορεία τιμής των θυμάτων στο Παρίσι. Ο ίδιος όμως δήλωσε πως ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου δεν διαφέρει σε τίποτα από τους τρομοκράτες που σκότωσαν 17 ανθρώπους. Για τον Νταβούτογλου ο Νετανιάχου έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είναι τρελός; Όχι. Απλώς είναι ισλαμιστής.
Ένας Τούρκος, εβραϊκού θρησκεύματος, απεύθυνε ανοικτή επιστολή στον Τούρκο πρωθυπουργό, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Ονομάζετε αδέρφια σας τους τρομοκράτες της Χαμάς και της προσφέρεται 300 εκατ. δολάρια οικονομική βοήθεια. Η τουρκική εταιρεία Roketsan έστειλε στη Χαμάς 10.000 απάρτια ρουκετών…»!
Η Τουρκία όμως εξακολουθεί να αρνείται την ισλαμική τρομοκρατία σε μια εποχή που και η ίδια κινδυνεύει από αυτή. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 3.000 στη χώρα σχετίζονται με τους τζιχαντιστές.
Η τουρκική αστυνομία ανησυχεί, επίσης, για την ύπαρξη αδρανών πυρήνων των τζιχαντιστών στη χώρα, οι οποίοι μπορούν, οποτεδήποτε, να ενεργοποιηθούν, την ώρα μάλιστα που πολλοί Τούρκοι μάχονται σε Συρία και Ιράκ στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Και σύμφωνα με δημοσκόπηση, περισσότεροι από 4 εκατ. Τούρκοι εκφράζουν ανοικτά την συμπάθειά τους προς τους τζιχαντιστές. Αν λοιπόν κάποιος τρομοκράτης αποφασίσει να επιτεθεί στην Τουρκία το όνομά του, σίγουρα, δεν θα είναι Νετανιάχου.
 Του Μπουράκ ΜπεγκντίλΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ: «Turkey’s Dance with Jihadists» (Ο χορός της Τουρκίας με τους Τζιχαντιστές)ΠΗΓΗ: http://www.gatestoneinstitute.org/