Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Αλλοδαποί έπιασαν δουλειά για μια καλύτερη ζωή

Θεσσαλονίκη: Χτύπησαν μια
 υπερήλικη και τον γιο της για να τους ληστέψουν
Δράστες δύο αλλοδαποί οι οποίοι προσποιήθηκαν τους τεχνικούς
Χρησιμοποιώντας μια σκάλα εργασιών και μια εργαλειοθήκη δύο αλλοδαποί προσποιούμενοι τους τεχνικούς μπήκαν στο σπίτι μιας υπερήλικης γυναίκας και του 61χρονου γιου της στη Θεσσαλονίκη και αφού τους χτύπησαν τους άρπαξαν χρήματα και κοσμήματα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ «έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου προκειμένου να προσεγγίσουν τα θύματά τους και να παραπλανήσουν τους περίοικους και τις Αρχές».Ειδικότερα κατά την έρευνα που έκαναν αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης με βάση ευρήματα και εξέτασης εικόνων από βίντεο κατάφεραν να ταυτοποιήσουν ως δράστες δυο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 41 ετών, οι οποίοι κρατούνται δυνάμει σχετικών Ενταλμάτων, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για «Απόπειρα ανθρωποκτονίας», «Ληστεία κατά συναυτουργία» και «Βαριά Σωματική βλάβη».
Ειδικότερα, οι δράστες, το πρωί της 30ης Δεκεμβρίου, εισήλθαν σε διαμέρισμα στο κέντρο πόλης, όπου διέμεναν 97χρονη ημεδαπή με τον 61χρονο γιό της και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν κοσμήματα και απροσδιόριστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό.
Προκειμένου μάλιστα να μην κινήσουν τις υποψίες τόσο των θυμάτων όσο και των περίοικων, παρίσταναν τους εργάτες συνεργείου επισκευών - εργασιών και για λόγους αληθοφάνειας, έφεραν μαζί τους σκάλα εργασιών και εργαλειοθήκη.
Τα θύματα, βρέθηκαν αργότερα την ίδια ημέρα στο εσωτερικό του διαμερίσματος από συγγενικό τους πρόσωπο, δεσμευμένοι και τραυματισμένοι σε κεφάλι και σώμα, ενώ νοσηλεύτηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε νοσοκομείο της πόλης.
Κατά τις έρευνες το μεσημέρι της Δευτέρας, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους και σε κατάστημα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού που διατηρεί ένας εξ' αυτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού και ναρκωτικά δισκία, αδικήματα για τα οποία και συνελήφθησαν. Επιπλέον, βρέθηκαν η σκάλα εργασιών, η εργαλειοθήκη και τα ρούχα που χρησιμοποίησαν κατά την εισβολή τους στο διαμέρισμα.
Σημειώνεται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι ο 32χρονος, έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις Αρχές για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και για εκβίαση, ενώ έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκηςhttp://www.tovima.gr/society/article/?aid=678248