Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Μια χώρα μαριονέτα που θέλει να λέγεται Μακεδονία

«Σύμφωνα  με τους διεθνείς όρους, «πραξικόπημα» στη χώρα δεν υπήρξε», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του νοτιοσλαβικού κράτους – FYROM, Ζόραν Γιολέβσκι, ερωτώμενος σχετικά με τα γεγονότα των υποκλοπών των επικοινωνιών και τις επιχειρήσεις της αστυνομίας, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ο Γιολέφσκι, είπε ότι οι αρχές θα πρέπει να μιλήσουν σχετικά με τα γεγονότα  και όταν ρωτήθηκε για το «πραξικόπημα» του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε ότι δεν υπήρξε κανένα πραξικόπημα.
Μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ο Γιολέφσκι προέβη σε σύντομη παρατήρηση ότι η θέση σε σχέση με το θέμα όπως παρουσιάσθηκε από τον πρωθυπουργό και από τη δράση  του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μια σκέψη του Γκρούεφσκι ήταν ότι η FYROM είχε απόπειρα πραξικοπήματος. Το υπουργείο Εσωτερικών στη συνέχεια καθόρισε την ενέργεια  ως “Пуч”- πραξικόπημα, και ότι εκτός από τον Ζόραν Ζάεφ κατηγορούνταν και άλλοι τρεις, συμπεριλαμβανομένου του πρώην αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών, Βερουσέφσκι.
Για ποιες ξένες μυστικές υπηρεσίες που εργάζονται εναντίον της FYROM, το κοινό δεν έχει ακούσει, αλλά  από το υπουργείο Εσωτερικών, δύο μέλη του, ισχυρίσθηκαν ότι υπήρξε συνεργασία με ξένη υπηρεσία.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, Ίβο Κοτέβσκι,  σε πρόσφατς δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι η αστυνομία έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης και επιβεβαίωσε ότι οι πολίτες έχουν υποστεί υποκλοπές από αστυνομικούς, σημειώνει το 24vesti.