Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μην είμαστε και ρατσιστές...

Σαουδάραβας ιστορικός: Οι γυναίκες που οδηγούν, επιθυμούν το βιασμό
Σάλος έχει προκληθεί από τη δήλωση ενός ιστορικού στη Σαουδική Αραβία που υποστήριξε πως οι γυναίκες που οδηγούν ευθύνονται για τους βιασμούς, καθώς είναι προκλητικές.
Ο ιστορικός Saleh al-Saadoon δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή πως οι γυναίκες της δύσης οδηγούν γιατί επιθυμούν το βιασμό και δεν τις ενδιαφέρει να προστατευθούν. Όλα αυτά σε ένα κράτος που απαγορεύεται δια νόμου η οδήγηση στις γυναίκες και η καταπάτησή του τιμωρείται με μαστίγωμα.
 

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση του κράτους να απαγορεύσει την οδήγηση στις γυναίκες ο Σαουδάραβας ιστορικός δεν δίστασε να δηλώσει πως τα ποσοστά βιασμών στις δυτικές χώρες είναι υψηλά αλλά και συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της οδήγησης.
 
Θέλοντας, μάλλον, να κατευνάσει τις όποιες αντιδράσεις έχουν σημειωθεί στο εσωτερικό της χώρας για το παράλογο μέτρο, ανέφερε πως αν οι γυναίκες θέλουν να προστατευθούν δεν πρέπει να οδηγούν, ενώ επεσήμανε πως οι γυναίκες στις χώρες της δύσης επιθυμούν το βιασμό και για αυτό και οδηγούν.

Παράλληλα, έσπευσε να τονίσει πως μπορεί οι κυβερνήσεις της δύσης να μην ενδιαφέρονται για τις γυναίκες, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας οφείλει να τις προστατεύσει απαγορεύοντας τους να οδηγούν. Μάλιστα, ανέφερε πως η καλύτερη λύση είναι να προσλάβουν κάποιον σοφέρ που όχι μόνο θα τις πηγαίνει οπουδήποτε επιθυμούν αλλά και θα τις προστατεύει.
 

Όταν μια γυναίκα καλεσμένη στην εκπομπή, ακούγοντας τις ακραίες θέσεις του, αναφέρθηκε στην πιθανότητα ο σοφέρ να επιτεθεί ο ίδιος στις γυναίκες, αντί να τις προστατεύει, ο ιστορικός έδωσε και πάλι τη λύση. Σύμφωνα με τον ίδιο η κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει τη χρυσή τομή για το θέμα φέρνοντας στην χώρα ξένες γυναίκες οδηγούς.
(Πηγή: DailyMail)