Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Πρόεδρος Ελληνορθοδόξων (Ρουμ) Λιβάνου: "Οι ισλαμιστές παίζουν μπάλα με τα κεφάλια των Ορθοδόξων" (vid)

ΑΣΠΑΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Σε  μια συγκινητική ομιλία ο πρόεδρος των Ελληνορθοδόξων του Λιβάνου, που είναι απ'ευθείας απόγονοι των Βυζαντινών (και τους λένε Ρουμ από το Ρωμαίοι), με δραματικό τόνο μίλησε για τις σφαγές που έχουν υποστεί οι αρχαιότερες Ορθόδοξες κοινότητες της Μέσης Ανατολής από τους ισλαμιστές εγκληματίες που η Ουάσιγκτον εξόπλισε και εφοδίασε επί σειρά ετών, και τους ανέχεται "να πάιζουν ποδόσφαιρο με τα κεφάλια των Χριστιανών.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου της Αθήνας, με τον πρόεδρο του ελληνορθόδοξου κόμματος του Λιβάνου, κ. Ροντρίγκ (Δημήτρης) Ελ Χούρι, να συγκινεί τα πλήθη ασπαζόμενος την ελληνική Σημαία, και μιλώντας όσο καλύτερα μπορούσε στα ελληνικά, υπενθυμιζοντας σε αδαείς και αφελείς ότι υπάρχουν κομμάτια του Ελληνισμού για τα οποία το επίσημο ελληνικό Κράτος αδιαφορεί παντελώς για την ύπαρξή τους.
«Κεφάλια κόβονται και στη συνέχεια παίζεται ποδόσφαιρο με αυτά. Άνδρες σταυρώνονται, επειδή αρνήθηκαν να απαρνηθούν τον Χριστό. Εκκλησίες καίγονται, σπίτια καταστρέφονται, κοιμητήρια βεβηλώνονται. Μέλη ακρωτηριάζονται. Σταυροί απομακρύνονται από τις εκκλησίες. Μοναχές και επίσκοποι απαγάγονται. Άλλοι τοποθετούνται σε "κλουβιά", για να πουληθούν. Σπίτια σφραγίζονται με το αρχικό γράμμα "Νουν", δηλαδή με το "Ν", ως διαφοροποίηση από τους Χριστιανούς. Γράφουν στους τοίχους των Εκκλησιών της Τρίπολης του Λιβάνου απειλές με "σφαγή" και το "έγκλημα" είναι η λατρεία του Σταυρού» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, 
«Επειδή είναι η γλώσσα της Αγίας Γραφής, και η γλώσσα των προγόνων μου από τους ρωμιούς της Ανατολής, θέλησα να μιλήσω σήμερα στην ελληνική γλώσσα, παρά το γεγονός ότι δεν την κατέχω καλά. Όμως, λόγω αρχής, θα το κάνω» δήλωσε ο κ. Ελ Χούρι, που προηγουμένως ασπάστηκε την ελληνική Σημαία, προκαλώντας το χειροκρότημα των παρευρισκομένων.
Ο ίδιος επισήμανε τους ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς των Ρωμιών της Ανατολής με την Ελλάδα.
H εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του σωματείου "Οι φίλοι του τάματος του Έθνους".
Εμείς θα θυμίσουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στήριξε τους ισλαμιστές εναντίον του καθεστώτος Άσαντ υπακούοντας στις εντολές της Ουάσιγκτον, και δεν έπραξε τίποτα για την σωτηρία των ελληνορθόδοξων πληθυσμών που έχουν υποστεί απώλειες χιλιάδων ζωών, χωρίς να προβεί ούτε σε ένα διάβημα διαμαρτυρίας στη Διεθνή Κοινότητα που επέτρεψε τέτοιο έγκλημα θρησκευτικής γενοκτονίας.
Όμως επανειλημμένα έχουμε τονισει. Η Δύση ενοχλείται από τους ορθόδοξους πληθυσμούς γιατί έχουν ένα...ελάττωμα. Κοιτάνε προς την πλευρά της Μόσχας.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr