Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Ευρωπαϊκές χώρες για πολλοστή φορά θα συντελέσουν στην διάλυση ενός κράτους, με πλήρη αδιαφορία το ανθρώπινο κόστος

Πέντε χώρες του ΝΑΤΟ θα προσφέρουν στην Ουκρανία σύγχρονα όπλα, όπως ανέφερε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο.
Οι χώρες αυτές είναι οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία και η Νορβηγία.
Νωρίτερα ο Ποροσένκο είχε τονίσει προς τα μέλη του ΝΑΤΟ,  την ανάγκη εφοδιασμού της χώρας του με όπλα τηλεκατευθυνόμενα ακριβείας. Πολιτικοί κύκλοι πιστεύουν ότι αυτό το αίτημα δεν έγινε και το καθορίζουν ως πολιτική μπλόφα.
Το γεγονός ότι μια σειρά από χώρες του ΝΑΤΟ είναι πρόθυμες να χορηγήσουν στην Ουκρανία όπλα ήρθε μετά  τη δήλωση, τη Παρασκευή, στο τέλος της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, του προέδρου της Ουκρανίας.
Ο Ποροσένκο είπε: «Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν τονίσει, μετά από τις σχετικές διμερείς διαβουλέυσεις μας, την ενίσχυση της Ουκρανίας. Ειδικότερα, αυτό ισχύει στις ενισχύσεις στη στρατιωτικό-τεχνική συνεργασία, στην παροχή μη θανατηφόρων και θανατηφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένης των τηλεκατευθυνόμενων-ακριβείας όπλων», δήλωσε ο πρόεδρος.
Όταν ρωτήθηκε αργότερα, ποιες χώρες θα χορηγήσουν τα «νέα τύπου όπλα», ο Ποροσένκο αρνήθηκε να αποκαλύψει, επικαλούμενος την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών.
«Θα ήθελα να πω ότι για πρώτη φορά η Ουκρανία θα δεχθεί πραγματικά σύγχρονα όπλα γι να προστατεύσει την επικράτειά της και θα πρέπει να καταλάβετε ότι αυτό δεν γίνεται, μόνο και μόνο για να αποκτήσουμε το συγκεκριμένο όπλο, αλλά για να δημιουργήσουμε ένα ευρωπαϊκο σύστημα ασφάλειας», είπε ο Ποροσένκο, σύμφωνα με τη ρωσική Βιζγκλιαντ.

Νεότερο: 22:30
 
Η Νορβηγία αρνήθηκε τα δημοσιεύματα για αποστολή όπλων στην Ουκρανία
Η Νορβηγία δεν θα προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία. Αυτό αναφέρθηκε από το υπουργείο Άμυνας της χώρας αυτής, σχολιάζοντας τη δήλωση στις 7 Σεπτεμβρίου που έκανε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Γιούρι Λουτσένκο, σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Ηχώ της Μόσχας».

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr