Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

8 πράκτορες από CIA, NSA, FBI, λένε στην Μέρκελ: "Μην πιστεύεις τους Ουκρανούς"

Οκτώ βετεράνοι πράκτορες της NSA, του FBI και της CIA  προειδοποιούν με επιστολή τους την καγκελάριο Μέρκελ να μην παίρνει τοις μετρητοίς τα όσα υποστηρίζει η ουκρανική κυβέρνηση και τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ περί «ρωσικής εισβολής» στην Ουκρανία.
Οι εμπειροι απόμαχοι κατάσκοποι και αναλυτές κάνουν λόγο για «αντιρωσική υστερία» και «προσπάθεια αναβίωσης του Ψυχρού Πολέμου» από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας της Ουάσινγκτον που δεν ελέγχει ο Ομπάμα, και συγκρίνουν την κατάσταση σήμερα περί την  Ουκρανια με τα αντίστοιχα μυθεύματα περί δήθεν  οπλοστασίου μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, που ετοίμασαν  τη διεθνή κοινή γνώμη για την εισβολή στο Ιράκ το 2003.

Πρόκειται για τους «Βετεράνους των Μυστικών Υπηρεσιών υπέρ της Λογικής» (VIPS),όπως ονομάζονται :Γουίλιαμ Μπίνεϊ (πρώην τεχνικός διευθυντής στρατιωτικών αναλύσεων της NSA), Λάρι Τζόνσον (CIA), Ντέιβιντ Μακμάικλ (Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας), Ρέι Μακγκόβερν (αναλυτής CIA), Ελίζαμπεθ Μάρεϊ (ειδική στη Μέση Ανατολή), Τοντ Πιρς (νομικός του στρατού ξηράς),  Κόλιν Ρόουλι (πράκτορας του FBI) και Αν Ράιτ (πράκτορας της Foreign Service).

Σερβίρουν ''μαγειρεμένες'' πληροφορίες στον Ομπάμα

Στην επιστολή με την οποία κρούουν τον κώδωνα στην Μέρκελ χαρακτηρίζουν «αναξιόπιστες» τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών για τη «ρωσική εισβολή»: είναι, λένε, «πληροφορίες εξίσου αμφίσημες και πολιτικά “μαγειρεμένες” με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν πριν από 12 χρόνια στο Ιράκ», αλλά και πέρσι με τα χημικά όπλα της Συρίας. «Ο Ομπάμα», γράφουν, «έχει μόνο περιορισμένο έλεγχο στα στελέχη της διακυβέρνησής του που, δυστυχώς, δεν ξέρουν σχεδόν τίποτε από ιστορία, ούτε από πόλεμο, και καθοδηγούνται μόνο από τα αντιρωσικά τους συναισθήματα…»

Στόχος η παραπλάνηση της Συνόδου του ΝΑΤΟ


Με την πείρα τους ως αναλυτές πληροφοριών, δορυφορικών εικόνων κλπ οι 8 πρώην πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών χαρακτηρίζουν τις φωτογραφικές «αποδείξεις» της ρωσικής εισβολής που δημοσιοποίησε το ΝΑΤΟ στις 28 Αυγούστου ως «πολύ ισχνή βάση για να κατηγορήσει κάνεις τη Ρωσία» και τις παρομοιάζουν με τις περίφημες «αποδείξεις» του Κόλιν Πάουελ για το Ιρακ. Υπογραμμίζουν δε πως αυτού του είδους οι «αποδείξεις» «αυξάνουν τις υποψίες μας ότι αυτές τις μέρες κλιμακώνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε να εγκριθούν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ κυρώσεις και ενέργειες που είναι βέβαιο πως θα θεωρηθούν προκλητικές από τη Ρωσία».

 Επιπλέον από την κριτική τους δεν παραλείπουν τον γ.γ. του ΝΑΤΟ  κ.Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, που ως πρωθυπουργός της Δανίας είχε υιοθετήσει όλα τα ψέματα περί όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και τον  Αμερικανό ΥΠΕΞ κ. Τζον Κέρι και την  υφυπουργό του κ. Βικτόρια Νιούλαντ που έγινε πιο γνωστή από την υποκλαπείσα φράση -ομολογία της ότι <<Ο Γιάτσενιουκ είναι ο άνθρωπός μας. Γ… την Ευρωπαϊκή Ενωση», όπως και ενσωματωμένων δημοσιογράφων.

onalert