Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ποιός θα το περίμενε, μια χώρα όπως η Αίγυπτος να κινδυνεύει απο την μουσουλμανική αδελφότητα

Δύο οπλισμένα μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας σκοτώθηκαν σήμερα από σφαίρες αστυνομικών σε ανταλλαγή πυροβολισμών που ξέσπασε βόρεια του Καΐρου, στο πιο πρόσφατο επεισόδιο βίας που σημειώνεται στην Αίγυπτο, μετέδωσε το επίσημο αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων Mena.
"Τρομοκρατικά στοιχεία της αδελφότητας" άνοιξαν πυρ κατά της αστυνομίας στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις Τάντα και Αλ Μαχάλα αλ Κούμπρα, στο Δέλτα, και προσπάθησαν να πυρπολήσουν ένα οδόφραγμα.
Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και δύο επιτιθέμενοι σκοτώθηκαν, διευκρίνισε το πρακτορείο.

Ένας τρίτος επιτιθέμενος τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι, ο αριθμός των οποίων δεν διευκρινίζεται, κατάφεραν να διαφύγουν, πρόσθεσε το Mena.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας που διεξάγουν κατά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας από την καθαίρεση στις 3 Ιουλίου του προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων, οι προσωρινές αρχές της Αιγύπτου, οι οποίες έχουν διοριστεί από τον στρατό, έχουν χαρακτηρίσει το κίνημα αυτό "τρομοκρατική οργάνωση".

Μετά την καθαίρεση του Μόρσι, οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων της τάξης αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο.
Χθες, ένας Αιγύπτιος αστυνομικός τραυματίστηκε από την έκρηξη μιας βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε ένα σημείο ελέγχου της αστυνομίας σε προάστιο του Καΐρου.

Η καταστολή των διαδηλώσεων υπέρ του Μόρσι από τον περασμένο Ιούλιο έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 1.400 ανθρώπων και η αστυνομία έχει συλλάβει περίπου 15.000 ανθρώπους. Η πλειονότητα των συλληφθέντων είναι άνθρωποι που προέρχονται από τις τάξεις των Αδελφών Μουσουλμάνων.
newsit.gr