Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Επιβεβαιώνεται απο τον Σνόουντεν οτι οι παρακολουθήσεις εφαρμόζονται για την χειραγώγηση των λαών

Σνόουντεν: «Οι παρακολουθήσεις δεν αντιμετωπίζουν την τρομοκρατία»
Οι μαζικές παρακολουθήσεις είναι αναποτελεσματικές σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, τόνισε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, κατά την διάρκεια της ακρόαση μιας Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Μόσχα.
Ανταποκρινόμενος στην προχθεσινή πρόσκληση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο πρώην σύμβουλος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), Ε. Σνόουντεν, ο οποίος αποκάλυψε τις μαζικές παρακολουθήσεις που πραγματοποιούνταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες μαζικά στους ευρωπαίους πολίτες, ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και στελέχη κυβερνήσεων, μίλησε την Τρίτη, μέσω βιντεοσύνδεσης, στην ακρόαση της Επιτροπής για τις μαζικές παρακολουθήσεις.
  Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, μιλώντας μέσω της εφαρμογής Hangouts της Google από τη Μόσχα, υποστήριξε ότι, με βάση την εμπειρία του, οι μαζικές παρακολουθήσεις πολιτών, εντός και εκτός ΗΠΑ, είναι αναποτελεσματικές στον αγώνα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τόνισε ότι οι πρακτικές αυτές δεν κάνουν τις κοινωνίες πιο φιλελεύθερες αλλά λιγότερο ασφαλείς.
 
Παράλληλα, επανέλαβε πως με την δημοσιοποίηση των αποκαλύψεών του δεν είχε σκοπό να ρίξει την κυβέρνηση των ΗΠΑ.
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ