Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

'Eθνικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος'

ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ. ΠΟΥΤ
ΙΝ: ΑΝΑΜΕΝΕΤΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΥΚΑΣΟΥ!
Το υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να έχει υπό διαρκή παρακολούθηση την κατάσταση στον Βόρειο Καύκασο, τόνισε χθες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συνεχάρη τους υπαλλήλους του υπουργείου για την αφοσίωση που επιδεικνύουν. Αυτή ήταν η “θεσμική” παρέμβαση, αφού στο παρασκήνιο οι Ρωσικες δυνάμεις είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για τρομοκρατικό χτύπημα ισλαμιστών.
«Η σταθερότητα στην περιοχή δεν είναι εύκολο να αποκατασταθεί. Το τίμημα που πληρώνουμε είναι υψηλό, αλλά, δυστυχώς, δεν υπάρχει άλλος τρόπος» ανέφερε ο Πούτιν σε ομιλία του στο γκαλά που πραγματοποιήθηκε για την «Ημέρα της Αστυνομίας», την οποία γιορτάζει η Ρωσία στις 10 Νοεμβρίου, και πρόσθεσε ότι το υπουργείο πρέπει να επικεντρωθεί στο να βάλει ένα «αξιόπιστο εμπόδιο» στον δρόμο «των εξτρεμιστών και των ριζοσπαστών που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση και να σπείρουν τη διχόνοια στην κοινωνία μας».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας κάλεσε την αστυνομία να σταματήσει οποιασδήποτε μορφής εκδήλωση ξενοφοβίας, εθνικισμού και θρησκευτικής διαμάχης και «να ενεργήσει με αυστηρότητα ενάντια στις λεγόμενες εθνικές ομάδες οργανωμένου εγκλήματος».

Υπενθυμίζεται ότι στον Βόρειο Καύκασο οι επιθέσεις κατά των δυνάμεων ασφαλείας, της αστυνομίας και πολιτών, οι οποίες προκαλούνται από εθνοτικές, θρησκευτικές και πολιτικές αντιπαλότητες, αλλά και εξαιτίας της φτώχειας και της διαφθοράς, είναι συχνό φαινόμενο. Μόνο μέσα στην περασμένη εβδομάδα σημειώθηκαν δύο βομβιστικές επιθέσεις στην πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, Μαχατσκάλα, στο δικαστήριο αλλά και σε κατάστημα, καθώς και μια δολοφονική επίθεση κατά γνωστού στην περιοχή επιχειρηματία.  Η βία τροφοδοτείται εν μέρει από ισλαμιστικές εξεγέρσεις που αποτελούν συνέπεια των αποσχιστικών αγώνων στη Δημοκρατία της Τσετσενίας.

Πηγή: RIA Novosti – ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

olympia.gr