Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ερεθίσματα που πρέπει να λαμβάνει σοβαρά η Ελλάδα

Στη Συρία υπάρχουν Αλβανοί, που μάχονται εναντίον του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, αλλά δεν αποτελούν μέρος των επαναστατών, αλλά των ριζοσπαστών φονταμενταλιστικών ομάδων που αγωνίζονται για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ και τη δημιουργία ενός Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο η Δαμασκός θα είναι το κέντρο του Χαλιφάτου, όπως ακριβώς ήταν πριν από χίλια χρόνια.
Αυτή είναι η μαρτυρία του Αχμάντ Τραντ, πρώην πιλότου του συριακού στρατού, ο οποίος σε δήλωσή του  μέσω τηλεφώνου, στο αλβανικό κανάλι Top Channel, δήλωσε ότι είναι, πλέον, μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται τις δυνάμεις του Άσαντ στην περιφέρεια Ιντλέμπιτ. «Πάρα πολλοί Αλβανοί αυτή τη στιγμή αγωνίζονται κατά του Άσαντ στη Συρία», είπε.
Σύμφωνα με ασφαλείς εκτιμήσεις  ο αριθμός των Αλβανών που μάχονται για ένα Ισλαμικό Κράτος, υπερβαίνει τους πεντακοσίους, ενώ μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί περί του 20.
Τώρα όμως- σημειώνει το δημοσίευμα του σκοπιανού Dnevnik- επιβεβαιώνεται η άποψη ότι δεν πολεμούν απλά τον Άσαντ, αλλά είναι ενταγμένοι  στις ομάδες των ριζοσπαστών και  φονταμενταλιστών, που έχουν διαφοροποιηθεί από την ιδεολογία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.