Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Το "Moskva" έξω από την Σαμοθράκη.

Είναι αγκυροβολημένο στα επτά (7) μίλια έξω από το νησί - Εντυπωσιακή η εμφάνισή του - Άγνωστο μέχρι πότε θα παραμείνει στο Θρακικό Πέλαγος
Το Ρωσικό πολεμικό πλοίο "Moskva" από το μεσημέρι του Σαββάτου βρίσκεται αγκυροβολημένο 7 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης.
Δίπλα του βρίσκεται και ένα ρυμουλκό και προκαλεί δέος με την εμφάνισή του, αφού το μήκος του ξεπερνά τα 186 μέτρα.
Το Ρωσικό πολεμικό που είναι εφοδιασμένο με πυραύλους Cruiser (οκτώ από κάθε πλευρά), βρέθηκε στην περιοχή μας περνώντας από την Λήμνο και Δυτικά της Σαμοθράκης προς την Αλεξανδρούπολη.

Αποτελεί ένα πλοίο του 1983 και έχει πλήρωμα 66 αξιωματικοί, 64 υπαξιωματικοί και 355 ναύτες. Χθες το μεσημέρι το ΣΑΟΣ εκτελώντας το δρομολόγιο προς Σαμοθράκη πέρασε από δίπλα και όλοι οι επιβάτες εντυπωσιάσθηκαν από την εμφάνισή του.
Είναι άγνωστο για ποιο λόγο βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος, αν και το τελευταίο χρονικό διάστημα πολλά ρωσικά πολεμικά πλοία αγκυροβολούν εκεί.
Την προηγούμενη βδομάδα ένα εμπορικό και ένα πολεμικό πλοίο στάθμευσαν στην ίδια θαλάσσια περιοχή και έφυγαν με κατεύθυνση το νότιο Αιγαίο.
Το όνομα του πλοίου το βρήκαμε από τα στοιχεία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού αφού αυτό που διακρίνεται είναι ο αριθμός 121 και οι συστοιχίες πυραύλων που διαθέτει.
ελεύθερη θράκη