Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΧΗΓΕ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟ ΤΑΦΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ;;; > Eπίσημη επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος πραγματοποίησε στις 9 και 10 Δεκεμβρίου διήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ, κατόπιν προσκλήσεως του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Binyamin “Benny” Gantz.
Η υποδοχή του Έλληνα Αρχηγού έγινε σύμφωνα με την εθιμοτυπία αντίστοιχων επισκέψεων στo ισραηλινό υπουργείο Άμυνας (στρατόπεδο Yitzhak Rabin) στο Τελ Αβίβ, όπου είχε συνομιλίες με τον Ισραηλινό ομόλογό του για θέματα στρατιωτικής συνεργασίας και κοινών προκλήσεων ασφαλείας.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε επίσης με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Εθνικής Ασφαλείας του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Στρατηγού ε.α. Amos Gilad, πρώην διευθυντής του τμήματος ανάλυσης της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Αman. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, ο Στρατηγός Μ. Κωσταράκος επισκέφθηκε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Sderot, μη-κατονομαζόμενη αεροπορική βάση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και το μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ.