Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Με κομμένη την ανάσα περιμένουν κίνηση του Πούτιν.

Η επέμβαση στη Συρία έχει ήδη αρχίσει! Ποιες δυτικές δυνάμεις και με ποιους πολεμούν τον Άσαντ .
Είναι πολλά πλέον τα στοιχεία που δείχνουν ότι η Συρία,πολύ περισσότερο απ' ότι αναμενόταν, καθίσταται τσιφλίκι ξένων μισθοφόρων.Τα συριακά ΜΜΕ τη Δευτέρα μετέδωσαν ότι τα κυβερνητικά στρατεύματα αιχμαλώτισαν στην πόλη Χαλέπι σε βόρεια περιοχή της χώρας ομάδα αξιωματικών από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία.
 Σ΄αυτή την οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας τα κυβερνητικά στρατεύματα συνεχίζουν τη μεγάλη επιχείρηση εναντίον των ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Μεταδίδεται ότι ξένοι «στρατιώτες της τύχης» - άγνωστο από ποιά κέντρα καθοδηγούμενοι - κυριεύουν χωριά και συνοικίες της πόλης και τις παραδίδουν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό».

Αυτή η είδηση δεν είναι φυσικά η μόνη:Νωρίτερα τα δυτικά ΜΜΕ είχαν ανακοινώσει ότι η παροχή «στρατιωτικής υποστήριξης» στους ενόπλους πραγματοποιείται από μυστική βάση στην περιοχή της πόλης Ανταν στη Νότια Τουρκία. Η βάση αυτή κατασκευάστηκε από την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Κοντά της λειτουργεί η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Ιντζιρλίκ.Η Άγκυρα έχει διαψεύσει την ύπαρξη κέντρου εκπαίδευσης ανταρτών από τη Συρία. Όμως σύμφωνα με έμπιστες πηγές της Τaraf «οι εκπαιδευτές είναι από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος αν υπάρχουν και Τούρκοι εκπαιδευτές. Το σίγουρο είναι πως το στρατόπεδο είναι υπό την επίβλεψη της Άγκυρας».

Με βάση άρθρο του Μάικλ Βάις στην αγγλική εφημερίδα Daily Telegraph, οι Σύροι "επαναστάτες" ανέφεραν πως παίρνουν όπλα από την Τουρκία. Στη σχετική είδηση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Μπιργκιούν, καταγράφεται πως "επαναστάτες" που συναντήθηκαν με τον Βάις στο Χατάι του είπε πως:

"Η Τουρκία δεν αρκείται στην προμήθεια κάποιων ελαφρών όπλων, αλλά εκπαιδεύει και στην Κωνσταντινούπολη ομάδα ειδικών δυνάμεων που επιλέγει μέσα από τους επαναστάτες". Με βάση αυτά που διηγήθηκαν άτομα από τις μονάδες των εξεγερμένων, η Τουρκία δίνει στα σύνορα με την Συρία, όπλα τύπου ΑΚ-47 στους επαναστάτες. Λένε πως όσο και αν δεν είναι γνωστό από πού προέρχονται, πάντως λέγεται πως τα δίνει η Τουρκία. Αυτά που περιγράφηκαν στον Βάις συμπίπτουν με αυτά που έγραψε και η Washington Post για προμήθεια όπλων από την περιοχή του Κόλπου.

Την περασμένη Δευτέρα ανώνυμος εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε εντολή που επιτρέπει στη CΙΑ και σε άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ να παρέχουν βοήθεια στους Σύρους αντάρτες. Παράλληλα η εφημερίδα «Washington Post» έγραψε - σε άλλο άρθρο από το προαναφερθέν- ότι σημαίνοντες Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές των ΗΠΑ, απαίτησαν από την κυβέρνηση της χώρας να ξεκινήσει ενεργό υποστήριξη των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης στη Συρία. Επίσης οι πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας υποστηρίζουν - πιέζοντας έτσι για επέμβαση - ότι η απροθυμία των Ηνωμένων Πολιτειών να εισβάλει στη Συρία συμβάλλει στο ότι η σύγκρουση σ΄αυτή τη χώρα θα είναι πιό παρατεταμένη και πιό αιματηρή.

Χθές μόλις μεταδόθηκε ότι περισσότεροι από 100 ξένοι μισθοφόροι συνελήφθησαν από το κυβερνητικό στρατό του Ασσάντ στην πόλη Χόμς.Πηγές αναφέρουν πως στην πλειονότητά τους είναι Γάλλοι με αρκετούς επίσης από διαφορετικές Αραβικές χώρες.

Φρέσκια είναι η είδηση- όπως δημοσιεύει το ιρανικό πρακτορείο FNA -
ότι μισθοφόροι «εξεγερμένοι» στη Συρία κρέμασαν ένα μικρό παιδί μιας οικογένειας Σιιτών, αφού πρώτα σκότωσαν όλα τα μέλη της, αναφέρουν ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράκ.
Σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη του Ιράκ, Qanon, Ιρακινοί ακτιβιστές των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσαν ότι ένοπλες ομάδες ανταρτών επιτέθηκαν στην οικία μιας Ιρακινής οικογένειας στη γειτονιά Seyede Zainab της πρωτεύουσας της Συρίας, Δαμασκό, σκότωσαν όλα τα μέλη της οικογένειας και απαγχόνισαν το τελευταίο, μικρό παιδί του..

Πρίν λίγες ημέρες επίσης ο συριακός Στρατός έστησε 
ενέδρα σε μισθοφόρους που διείσδυαν από την Τουρκία στην γύρω από την πόλη Ιντλίμπ στα τουρκοσυριακά σύνορα και οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν μιλάνε για δεκάδες νεκρούς από την πλευρά των εισβολέων.

«Σκότωσαν πολλούς τρομοκράτες που επιχειρούσαν να διεισδύσουν στον τομέα του Άιν Μπάιντα, κοντά στην πόλη Τζισρ αλ-Σούγουρ, ενώ άλλοι τρομοκράτες διέφυγαν προς το τουρκικό έδαφος»,αναφέρουν μαρτυρίες που δημισεύθηκαν σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Εξάλλου προ ημερών τηλεοπτικά κανάλια σε όλο τον κόσμο παρουσίασαν ένα καταλημμένο από τη συριακή αντιπολίτευση σημείο ελέγχου διέλευσης στα συρο-τουρκικά σύνορα. Στις σκηνές βίντεο φαινόταν εξτρεμιστές με τη σημαία της «Αλ-Κάιντα», οι οποίοι έλεγαν ότι στη Συρία εναντίον του Μπασάρ Άσαντ πολεμούν εθελοντές από την Αλγερία, τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο και την Τυνησία. Και η σαουδαραβική εφημερίδα «Al-Sharq» επικαλούμενη πηγές στις ειδικές υπηρεσίες της Ιορδανίας έγραψε ότι ο συνολικός αριθμός των μαχητών της «Αλ-Κάιντα», που μάχονται με το μέρος της συριακής αντιπολίτευσης, ανέρχεται τουλάχιστον σε 6.000. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε με γεωμετρική πρόοδο τον τελευταίο καιρό, αντικαθρεπτίζοντας την επέκταση της έξωθεν στρατιωτικής επέμβασης στις υποθέσεις της Συρίας.

Επίσης πρόσφατα οι πολίτες των ΗΠΑ απέκτησαν τη δυνατότητα να παρέχουν οικονομική στήριξη στους Σύρους αντάρτες. Η οργάνωση «Ομάδα υποστήριξης της Συρίας», που εδρεύει στην Ουάσιγκτον, πέτυχε την άδεια από τις Αρχές των ΗΠΑ να συγκεντρώνει χρηματικές ενισχύσεις.

Η άδεια, που χορηγήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας, θα επιτρέψει στην οργάνωση επίσης να παράσχει στην ένοπλη συριακή αντιπολίτευση «χρηματική, πληροφοριακή και διοικητική υποστήριξη, καθώς και άλλα είδη υπηρεσιών, η παροχή των οποίων σε άλλες περιστάσεις απαγορεύεται», λόγω των κυρώσεων, που έχουν επιβληθεί από τις ΗΠΑ κατά της Συρίας.
onalert.gr