Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Το πιο αισχρό και απεθχές δάνειο στην παγκόσμια ιστορία το έχει λάβει η Ελλάδα το 1913!!!

Πέρυσι τέτοια εποχή και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2011, δημοσίευσα στην προσωπική μου, ιστοσελίδα, μια έρευνα σχετικά με τα δάνεια που έχει λάβει η χώρα μας, από το 1821 ως σήμερα!
Ηταν λίγο πριν την επαναλειτουργία των aegeantimes και η έρευνα αυτή δεν έτυχε μεγάλης αποδοχής, μιας και η αναγνωσιμότητα στο adalis.gr ήταν σχετικά μικρή.
Την προηγούμενη Τετάρτη, λάβαμε τέσσερα mail από αναγνώστες που ζητούσαν να αναδημοσιεύσουμε αυτή την έρευνα! Μάλιστα, το ίδιο είχε κάνει και το πολύ καλό blog,
anti-ntp.blogspot.com/ , πριν δύο εβδομάδες και τους ευχαριστούμε γι αυτό, διότι όπως πάντα, αναφέρουν την πηγή.

Ολόκληρη την έρευνα για τα δάνεια της Ελλάδας, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους, θα την βρείτε δημοσιευμένη εδώ στους aegeantimes.gr , την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί!
Σήμερα θα σταθούμε σε ένα τμήμα και μόνο αυτής της άκρως αποκαλυπτικής έρευνας, που δίνει το στίγμα, πως μας βλέπουν οι «σύμμαχοι» και πως μας συμπεριφέρονται στην σύγχρονη ιστορία!

Μια ιστορία, αρκετά … άγνωστη, που όμως αποδεικνύει την τεράστια αναλγησία των κατά καιρούς … παραδοσιακών μας συμμάχων!

Πρόκειται για ττο πλέον αισχρό δάνειο που έλαβε ποτέ χώρα της Ευρώπης!
Ολοι φνωρίζετε φυσικά το «Ελλάς – Γαλλία Συμμαχία»!
Πόσο ακριβά άραγε έχουμε πληρώσει αυτή τη φράση;
Η οποία τελικά, δεν απεικονίζει και τόσο ... ανάγλυφα την Ιστορική πραγματικότητα και σίγουρα, θα προβληματίσει όλους αυτούς που ενοχλήθηκαν επειδή ένας Eλληνας πολιτικός και συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας, είχε εκφραστεί κατά του Φρανσουά Oλάντ, πρόσφατα!

Ας πάμε λοιπόν λίγο πίσω στο χρόνο και ας ξετυλίξουμε τα γεγονότα!

Το 1913 ο Ελληνικός Στρατός, αποτελούμενος από δυνάμεις της Β.Ελλάδος, έχυσε το αίμα του για να καταλάβει μια στρατηγικής σημασίας σιδηροδρομική γραμμή!

Την γραμμή Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης!
Και το πέτυχε αυτό με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ψυχές !

Μετά από μια καταιγιστική στρατιωτική επιχείρηση, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους Τούρκους και στους συμμάχους τους, η σιδηροδρομική γραμμή κατελήφθη από τον Ελληνικό Στρατό.

Φαίνεται όμως ότι οι “Σύμμαχοι” είχαν άλλα σχέδια για μας, από τότε!
Ενώ την καταλάβαμε εμείς, ξαφνικά οι Γάλλοι αποφάσισαν ότι ... η γραμμή τους ανήκει, στα πλαίσια της “συμμαχικής μοιρασιάς” !

Όμως, ήταν μια γραμμή που υπήρχε σε Ελληνικό έδαφος και η τότε πολιτική ηγεσία της χώρας, σκεφτόμενη το πολιτικό κόστος(!) κατέληξε ότι δεν θα μπορούσαμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο!
Και ως πάγια τακτική των Συμμάχων , φρόντισαν αμέσως για τη λύση!
Μας εξανάγκασαν λοιπόν να την ... αγοράσουμε!!!!
Κι επειδή … ως συνήθως … δεν είχαμε λεφτά, μας έδωσαν για τον σκοπό αυτό κι ένα δάνειο !!!
Και μάλιστα σε δολάρια!
Γιατί;
Για επικοινωνιακούς λόγους αλλά και για να βοηθήσουν την αναπτυσσόμενη τότε αποικιακή Οικονομία, μας χορήγησαν ένα Καναδικό δάνειο ύφους 8.000.000 δολαρίων για να πληρώσουμε στους Γάλλους μια σιδηροδρομική γραμμή την οποία εμείς την είχαμε καταλάβει με τον στρατό μας !!!!

Καναδικό μεν, αλλά όποιος γνωρίζει ιστορία, αντιλαμβάνεται ότι ήταν καθαρά ... Γαλλικό δάνειο!

Ετσι, ΚΑΙ χύσαμε το αίμα μας για να καταλάβουμε στρατιωτικά την γραμμή αυτή, ΚΑΙ δεν ήταν δική μας, ΚΑΙ λάβαμε δάνειο χωρίς λόγο!

Τα οικονόμησαν χοντρά τότε οι γάλλοι και μάλιστα εις διπλούν, αφού τελικά, το δάνειο αυτό το χρυσοπληρώσαμε – αποπληρώσαμε εβδομήντα χρόνια αργότερα, βοηθώντας την Σύμμαχο Γαλλία, αλλά και την αποικία της τον Καναδά!
Και το χειρότερο;
Ενώ έχουμε χρυσοπληρώσει αυτή τη γραμμή, οι ίδιοι οι σύμμαχοί μας, φρόντισαν αργότερα, έτσι ώστε να την χάσουμε, με την Μικρασιατική Καταστροφή!
Αρα!!
Εχουμε πληρώσει στους Γάλλους, κάτι το οποίο δεν μας ανήκει πλέον!!!


Και αν όλα αυτά ηχούν ως η απόλυτη τρέλα, δεν παύουν να αποτελούν μια σκληρή μεν, αλλά ιστορική πραγματικότητα, για την οποία έχουν γραφεί ήδη δύο βιβλία!!

Και έρχομαι στο δια ταύτα, που αποτελεί και τον ακρογωνιαίο λίθο της έρευνας που θα διαβάσετε αύριο καθώς και την βασική αιτία για την οποία την διενεργήσαμε!


Όταν σήμερα οι πολιτικοί μας, όλων των αποχρώσεων, ομιλούν για επαναδιαπραγμάτευση του ΧΡΕΟΥΣ, γιατί σταματούν εκεί;
Γιατί υποστηρίζουν ότι μεγάλο τμήμα του χρέους μας είναι απεχθές και ξεχνούν(;) το βασικότερο;


Γιατί όλοι τους, ακόμη και οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, ομιλούν γι αυτά που χρωστάμε και δεν λένε λέξη γι αυτά τα οποία έχουμε ήδη πληρώσει;

Δεν ήρθε η ώρα ακόμη, να διεκδικήσουμε, όλα αυτά τα οποία εξαναγκαστήκαμε να πληρώσουμε, με τοκογλυφικά και εξοντωτικά επιτόκια;

Τι θα πει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους αν δεν συνοδεύεται αλήθεια από επαναδιαπραγμάτευση όσων έχουμε ΗΔΗ πληρώσει;

Και τέτοια δάνεια, αύριο θα διαβάσετε πολλά!

Προσωπικά, δεν έχω ακούσει κάποιον Eλληνα Πολιτικό να προτάσσει την αποζημίωση της Ελλάδος, για την τοκογλυφική επιδρομή που υπέστη η χώρα μας, από Αγγλους, Γάλλους Γερμανούς και λοιπούς τεθλιμμένους συμμάχους μας, που το μόνο που γνωρίζουν να κάνουν είναι να μας κατηγορούν ως ... κακοπληρωτές!!