Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Αλλαγή της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων από κυβέρνηση υπό κατάρρευση.

O  υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) με μοναδικό θέμα την αλλαγή της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, ενέργεια που μόνο ως επικίνδυνη και αψυχολόγητη μπορεί να χαρακτηρισθεί. Μεσούσης της βαθύτατης οικονομικής και πολιτικής κρίσης, ο αρμόδιος υπουργός εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων επιδιδόμενος σε άνευ προηγουμένου πειραματισμούς με την Άμυνα της Χώρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες:
• Α/ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Μιχαήλ Κωσταράκος (νυν Διοικητής Γ΄ΣΣ/NDC-GR)
• A/ΓΕΣ αναλαμβάνει ο Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς (νυν Διοικητής Δ΄ΣΣ)
• Α/ΓΕΝ αναλαμβάνει ο Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης (νυν Αρχιεπιστολέας ΔΔΜΝ)
• Α/ΓΕΑ αναλαμβάνει ο Αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντηράκης (νυν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητής CAOC7)
Με αφορμή τις πληροφορίες για ριζική αλλαγή της Ηγεσίας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας. Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια. Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.
Τι προσπαθείτε να αποδείξετε; Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα;
Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της; Κάτω, λοιπόν, τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. Αποτελείτε, πλέον, παρελθόν. Τελειώσατε».
Ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για την Εξωτερική Πολιτική και την ‘Αμυνα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την έκτακτη σύγκλιση του ΚΥΣΕΑ:
«Ο κ. Υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συγκάλεσε απόψε εκτάκτως και επειγόντως το ΚΥΣΕΑ και, όπως λένε όλες οι πληροφορίες, προτίθεται να αλλάξει την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου βρίσκεται υπό κατάρρευση. Από καιρό απομονωμένη από το λαό κινδυνεύει να χάσει και την εμπιστοσύνη της Βουλής. Θεωρούμε απολύτως απαράδεκτο να αποφασίσει ο Υπουργός αυτής της κυβέρνησης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, προτού ξεκαθαρίσουν τα πράγματα, συγκεκριμένα πριν από απόφαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο Πρωθυπουργός».