Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Πήξαμε στην πρέζα, πολλές οι συλλήψεις Αλβανών που εισάγουν και εμπορεύονται τον λευκό θάνατο.

tbanksdm1507_468x321_1Η κατάσταση στην ελληνο-αλβανική μεθόριο, είναι εκτός ελέγχου, όπως άλλωστε αποδεικνύει και το περιστατικό προ ημερών στη Λωρίδα Σαγιάδας, για το οποίο ο «ΕΚ» σας ενημέρωσε. Χθες το βράδυ, συνελήφθησαν στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος των Μεγάρων, τέσσερις Αλβανοί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, έχοντας στην κατοχή τους σακίδιο με δύο δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους ενός κιλού και δέκα γραμμαρίων. Η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη και υψηλής αξίας στις πιάτσες των τοξικομανών. Η ΕΛΑΣ, προχώρησε στις συγκεκριμένες συλλήψεις, μετά την αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών. 
Αξιωματικοί της ΕΛΑΣ όμως, εξέφρασαν σκεπτικισμό για τα απανωτά συμβάντα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι αδύνατο με την ασκούμενη πολιτική να ελεγχθεί η κατάσταση και ότι δεν μπορεί να υπάρξει εκτίμηση για το μέγεθος των ποσοτήτων που «εισάγονται» στη χώρα μας από παρασκευαστήρια ναρκωτικών στην Αλβανία, στο Κοσσυφοπέδιο, στα Σκόπια και στη Βοσνία. Φυσικά, οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, ανέφεραν ότι η ένταξη χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στη Συνθήκη Σένγκεν, έγινε με οικονομικά κριτήρια και χωρίς να τηρηθεί η υπόσχεση εκ μέρους των Ευρωπαίων ότι θα δινόταν έμφαση στην καταπολέμηση των κυκλωμάτων του εγκλήματος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αυτή.
Την ίδια ώρα, ως επείγουσα προτεραιότητα φαντάζει η ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών της Ηπείρου, αλλά και η δρομολόγηση περισσότερων ελέγχων στους οδικούς άξονες που χρησιμοποιούν όσοι πηγαινοέρχονται στα Σκόπια και στην Αλβανία. Ήδη, σε κάποια σημεία, η εντατικοποίηση των ελέγχων έχει αποφέρει καρπούς...