Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Φοβερά πράγματα συμβαίνουν στη Θράκη...

...όπου η τουρκική προπαγάνδα του φασιστικού και στρατοκρατικού καθεστώτος της Άγκυρας πραγματικά οργιάζει!
 Στις 11 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Ξάνθη, μία ελληνική και όχι τουρκική πόλη, προσευχή-μνημόσυνο υπέρ των Τούρκων στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους πρόσφατα σε μάχες πάνω στα βουνά των Κούρδων... Θα πει κάποιος: εντάξει, άνθρωποι ήταν και σκοτώθηκαν.
Άρα δεν είναι κακό να προσεύχεται κάποιος γι’ αυτούς... Ναι, αλλά πού σκοτώθηκαν και γιατί; Την ώρα που «καθάριζαν» νέους Κούρδους στα εδάφη του σκλαβωμένου ακόμα Κουρδιστάν και όχι την ώρα που περπατούσαν ειρηνικά!
Σκοτώθηκαν δηλαδή σε μάχες κατά των Κούρδων και όχι σε τρομοκρατική εναντίον τους επίθεση, ενώ αυτοί ήταν άοπλοι!
Επίσης, γιατί δεν προσευχήθηκαν οι Τούρκοι της Ξάνθης και για τους σκοτωμένους Κούρδους; Εκείνοι δεν ήταν άραγε μουσουλμάνοι; Δεν έχουν κι εκείνοι ψυχές; Τι σόι εκλεκτισμός είναι αυτός από ορισμένους υποκριτές-όργανα του επεκτατισμού της Άγκυρας; Γιατί λοιπόν όλοι αυτοί οι τάχα μου ανθρωπιστές δεν τολμούν να προσευχηθούν και για τις ψυχές των σκοτωμένων Κούρδων;
 Αλλά και τι δουλειά έχει άραγε κάτι τέτοιο να γίνει στην Ξάνθη; Από που κι ως που μες στην Ελλάδα Έλληνες υποτίθεται πολίτες πραγματοποιούν κάτι τέτοιο; Δεν γνωρίζουν ότι εδώ δεν είναι Τουρκία; Ή μήπως θεωρούνε τη Θράκη επέκταση της Τουρκίας; Θα επέτρεπαν άραγε οι Τούρκοι να πάνε Έλληνες να τελέσουνε μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων Ελλήνων πολεμιστών; Ή μήπως ούτε κι αυτοί έχουνε ψυχή; Ψυχή έχουνε μόνο οι Τούρκοι;
Αυτή είναι η κατάντια μας από την υποχωρητικότητα όλων ανεξαιρέτως των κυβερνήσεων τουλάχιστον απ’ τη μεταπολίτευση κι εδώ! Και να μην με πούνε φασίστα ή χουντικό, αφού τέτοιος δεν είμαι ούτε και ήμουν ποτέ! Δεν μ’ αρέσει όμως να μου παριστάνουν τους δημοκράτες και τους πατριώτες εκείνοι – ΠΑΣΟΚ, ΝΔ – που δεν είναι!

Την τέλεση αυτού του μνημόσυνου τη διοργάνωσε η απαράδεκτη Τουρκική Ένωση Θράκης που την αφήνει ακόμα ανεξέλεγκτη να δρα το ελληνικό κράτος, αν και κηρύχθηκε παράνομη. Αντιγράφουμε εδώ τι έγραψε η τουρκική εφημερίδα «Birlik» («Ενότητα»), καθώς και σχετικές φωτογραφίες απ’ την εφημερίδα αυτή:  (το κείμενο της «Birlik») «Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης οργάνωσε στις 11 Νοεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, και μετά το νάμαζι, μεβλίτ στο τζαμί της συνοικίας Σουννέ για τους πεσόντες κατά την προδοτική επίθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στις πόλεις Γιουξέκοβα και Τσουκούρτζα του νομού Χάκκαρι, καθώς και για όλους τους Τούρκους στρατιώτες μας που έως σήμερα έγιναν μάρτυρες υπέρ της πατρίδας.

Στην τελετή μετείχαν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας Μουσταφά Σαρνίτς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Τσετίν Μάταντζη, ο τέως βουλευτής Αχμέτ Φαΐκογλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ιρφάν Ουζούν, ο πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Αχμέτ Καρά και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου, ο βοηθός του εκλεγμένου μουφτή Ξάνθης Αχμέτ Χράλογλου, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου, ο αντιδήμαρχος Μύκης και ομογενείς από την Ξάνθη.

Σχόλιο: Από τις φωτογραφίες διακρίνουμε επίσης τους πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ Τζελαλεντίν Ντουλγκέρ και Ιρφάν Χατσιγκενέ, τον τέως πρόεδρο της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης Χατζιχαλίλ, τον πολιτευτή του Συνασπιμού Ζεϊμπέκ Χουσεΐν και τον τέως πρόεδρο της κοινότητας Σέλερου Μπιρόλ Ιντζεμεχμέτ».

elora.gr