Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Τι κοινό έχει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αρχιεπίσκοπος Κύπρου με τον παράνομο πατριάρχη Ιεροσολύμων;

Ασχολούνται με business, και παραχωρούν εδάφη της πατρίδας σε ισραηλινούς!
Ακολουθεί το κείμενο.
Τις μεγάλες εκτάσεις γης που διαθέτει η κυπριακή εκκλησία είναι έτοιμος να διαθέσει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για συμμετοχή σε ενεργειακά projects ισραηλινών εταιρειών.
Σε συνέντευξη στη StockWatch ο προκαθήμενος της εκκλησίας αναφέρει ότι βρίσκεται σε επαφές με ισραηλινές εταιρείες για εμπλοκή στον αναδυόμενο τομέα της ενέργειας.
Η στροφή στην ενέργεια, αναφέρει, είναι απαραίτητη διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων της εκκλησίας λόγω της κρίσης που έχει πλήξει τις τράπεζες και τον τουρισμό, που αποτελούν βασική πηγή εισοδημάτων.
Από τους δύο αυτούς τομείς η εκκλησία, λέει, χάνει τα τελευταία δύο χρόνια εισοδήματα €20 εκ. ετησίως.
Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αναφέρεται στο όραμα που έχει για την Ελληνική Τράπεζα και απαντά γιατί ο όμιλος δεν πρόκειται να αποτελέσει αντικείμενο εξαγοράς. Εξηγεί γιατί αναστάληκαν τρείς σημαντικές πνευματικές επενδύσεις της εκκλησίας, ενώ θεωρεί ότι το φυσικό αέριο είναι δώρο Θεού για την Κύπρο.
Σχολιάζει τα δημοσιονομικά και το νέο υπουργό Οικονομικών και σημειώνει ότι η Αρχιεπισκοπή, δεν αγοράζει κυπριακά ομόλογα.
Έντονες είναι για άλλη μία φορά οι θέσεις του στο κυπριακό και αναφέρεται ακροθιγώς στο σχέδιο σωτηρίας για το μέλλον της Κύπρου.