Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Εμένα κάπου πήρε το μάτι μου τον Superman με τον Batman...

Αριστεριστές, οπαδοί του Ηρακλή και ακροδεξιοί ματαίωσαν τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ανάγκασαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να αποχωρήσει δυσαρεστημένος από την εξέδρα των επισήμων.
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η δικογραφία που σχηματίστηκε από την Κρατική Ασφάλεια για τα πρωτοφανή γεγονότα, επιβεβαιώνοντας τον ετερόκλητο χαρακτήρα του πλήθους που κατέλαβε την παραλιακή λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου ανήμερα την επέτειο του ΟΧΙ και ανέβηκε στην εξέδρα των επισήμων μετά τη ματαίωση της παρέλασης.
Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν 17 άτομα που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία, αξιολογώντας καταθέσεις συναδέλφων τους και οπτικό υλικό.
 Στη δικογραφία περιγράφονται με λεπτομέρειες οι κινήσεις του καθενός, ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι δεν προσδιορίζονται από την Αστυνομία τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη. Οπως έγινε γνωστό πρόκειται για ακροδεξιούς, μέλη ομάδων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς αλλά και οπαδούς του Ηρακλή, όλοι τους ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι κατέβηκαν στον δρόμο κρατώντας πανό και αποκάλεσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «προδότη» και «μασόνο». Η δικογραφία πρόκειται να διαβιβαστεί σήμερα στην Εισαγγελία, προκειμένου να προσωποποιηθούν οι κατηγορίες.