Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κεμαλικές μεθόδους από τον τουρκολάγνο δήμαρχο Καμίνη.

Λίγες ημέρες μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και την επιλογή της μπάντας του Δήμου Αθηναίων...  
να κρεμάσει μαύρες κορδέλες στα μουσικά της όργανα, ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, επικαλούμενος την «απόλυτη νομιμότητα», εμμένει στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με το… παράπτωμα των μουσικών.
 Το όλο ζήτημα ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, όταν ο δήμαρχος ενημερώθηκε πως οι μουσικοί είχαν αποφασίσει να διαμαρτυρηθούν για την οικονομική πολιτική με το δικό τους τρόπο. Τότε, ο Γ. Καμίνης απείλησε ότι θα παραπέμψει κάθε διαμαρτυρόμενο στο Πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης -χωρίς πάντως η απειλή να αλλάξει τα αποφασισμένα.
Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, φάνηκε ότι επικράτησαν ψυχραιμότερες φωνές, αλλά χθες το απόγευμα ανακοινώθηκε μέσω sms ότι ο δήμαρχος αποφάσισε «προκαταρκτική έρευνα για τη συμπεριφορά της Φιλαρμονικής».

Με ανακοίνωσή της η παράταξη Ανοικτή Πόλη (ΣΥΡΙΖΑ) καλεί τον κ. Καμίνη να αφουγκραστεί τα μηνύματα της κοινωνίας αντί να λειτουργεί «ως υπάλληλος της κυβέρνησης και της τρόικας». Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποκαλεί τον Γ. Καμίνη «λοχία», τον καλεί «να πάρει πίσω εδώ και τώρα αυτή την απαράδεκτη δίωξη και να αντιληφθεί ότι ακόμη και αυτοί που τον ψήφισαν είναι αγανακτισμένοι με τη συμπεριφορά του».