Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Eλλάδα: Δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις, ένα το θέμα: «Έξω ο δολοφόνος Νετανιάχου.

Εκατοντάδες άτομα σε δύο διαφορετικά συλλαλητήρια διαδήλωσαν το απόγευμα, εν μέσω καύσωνα, στην άδεια Αθήνα, διαμαρτυρόμενοι για την επίσκεψη του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενζαμίν Νετανιάχου.
Στις 6.30 το απόγευμα και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών, μέλη της οργάνωσης «Ένα Καράβι για τη Γάζα», της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», καθώς και Παλαιστίνιοι και Άραβες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην, όπως τόνισαν οι ομιλητές στη συγκέντρωση, «προκλητική επίσκεψη στην Αθήνα του σφαγέα ισραηλινού πρωθυπουργού. …Ενώ το αίμα των αγωνιστών του Μαβί Μαρμαρά δεν έχει στεγνώσει, ενώ το κράτος του Ισραήλ αιματοκυλά τους Παλαιστινίους και την περιοχή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καλεί τον ``σίριαλ κίλερ`` της Μέσης Ανατολής για επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα». Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών ήταν: «Έξω ο δολοφόνος Νετανιάχου.
Να διακοπούν οι σχέσεις με το Ισραήλ.» ενώ, όπως ανέφερε ο Π. Κωνσταντίνου από τη «Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο», «πρόκειται για μοναδική φορά κατά την οποία δεν είχαν αναρτηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας σημαίες του κράτους, του οποίου ο αρχηγός επισκέπτεται τη χώρα».

Μια ώρα αργότερα, στις 7.30 το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και πραγματοποίησαν πορεία προς την ισραηλινή πρεσβεία μέλη του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ (Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη) και της ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας). Κεντρικά συνθήματα της πορείας ήταν: «Αλληλεγγύη στην πάλη των λαών. Κάτω η Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών», «Δεν είναι τρομοκράτες οι λαοί. Είναι το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ».

Οι διαδηλωτές έφθασαν στις 8.45 μ.μ. στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Κηφισίας, όπου «κλούβες» της Αστυνομίας είχαν δημιουργήσει προστατευτικό τείχος γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την περιοχή.