Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Αυτοί που λεηλάτησαν και καταπάτησαν, προσφέρονται ως προστάτες των μονών της Σερβίας.

Αντίθετο το Κόσοβο στη φύλαξη ορθόδοξων μονών από τη Σερβία
Ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσόβου, Μπαϊράμ Ρετζέπι, δήλωσε ότι η Σερβία δεν μπορεί να στείλει προσωπικό προκειμένου να...συμμετέχει στη φύλαξη των σερβικών ορθόδοξων μονών και των λοιπών ιστορικών μνημείων στο Κόσοβο.
Σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης, Ίβιτσα Ντάτσιτς, ο οποίος είπε, χθες, από τη Γκρατσάνιτσα, ότι η Σερβία είναι έτοιμη να στείλει προσωπικό προκειμένου να συμβάλλει στην ασφάλεια των μονών και μνημείων στο Κόσοβο, ο Μπαϊράμ Ρετζέπι έκανε λόγο για ευσεβείς πόθους μεμονωμένων ατόμων.
«Το Κόσοβο έχει τη δική του αστυνομία, που φυλά τα μοναστήρια, τα οποία και αποτελούν πολιτιστική κληρονομιά του Κοσόβου», δήλωσε ο κ. Ρετζέπι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Contact Plus» της Μιτρόβιτσα.
Και πρόσθεσε: «Το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δεν λέει ότι η Σερβία έχει το δικαίωμα να στέλνει την αστυνομία της στο Κόσοβο. Αυτή η ιστορία έχει τελειώσει, ιδιαίτερα έπειτα από τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης για την ανακήρυξη της ανεξαρτητοποίησης του Κοσόβου».

greece-salonika.blogspot.com