Τρίτη, 10 Αυγούστου 2010

Τουρκοφιέστα στην πλατεία της Κομοτηνής ενώπιον χριστιανών αιρετών

Πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το φεστιβάλ της μειονοτικής GAT, ήτοι της «Κοινότητας Νέων Επιστημόνων». Περισσότερα επί του περιεχομένου βεβαίως καλύτερα να μην σας πούμε (πλην του ότι θα προβαίναμε σε…αλλεπάλληλες καταγγελίες, αλλά δυστυχώς η προβολή της γελοιότητας και η προσβολή της αισθητικής δεν έχουν εισέτι αναχθεί σε ποινικά αδικήματα). Διαβάστε ωστόσο το σχετικό ρεπορτάζ από την τουρκοφυλλάδα Μπιρλίκ (2/8/2010) (μετάφραση από το http://tourkikanea.wordpress.com/)
 και προσέξτε μεταξύ άλλων με πόσο ενθουσιασμό χαιρετίζεται το συμβάν από τον συντάκτη του κειμένου. Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση ο πρόξενος Σάρνιτς, μειονοτικοί αιρετοί, εκπρόσωποι (νόμιμων και μη) τουρκοσυλλόγων, ο Χαλήτ Χαμπίμπογλου (ε, αλλοίμονο!), αλλά και ο δήμαρχος Κομοτηνής Κοτσάκης με τους αντιδημάρχους Ναλμπάντη και Μουρτίδη…
«Η Κοινότητα Νέων Επιστημόνων (GAT) συνεχίζοντας τις δραστηριότητες της υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας (BTAYT) , έκανε μια πρωτιά διοργανώνοντας στην πλατεία της πόλης το πρώτο φεστιβάλ Νεολαίας της GAT. Για το φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή του καλλιτέχνη Εμρέ Αιντίν από την Τουρκία, ότι και να γράψω λίγο θα είναι διότι για πρώτη φορά η πλατεία της Κομοτηνής σείστηκε από τις φωνές και και τον ενθουσιασμό της νεολαίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Εδώ ως εφημερίδα Μπιρλίκ αν θέλουμε να πούμε την αλήθεια, οι νέοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης πραγματοποίησαν αυτό που για χρόνια δεν έβρισκαν το θάρρος να κάνουν οι πολιτικοί της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Οι νέοι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης σαν να έσπασαν τις αλυσίδες του φόβου, έστειλαν σε όλες τις πλευρές το μήνυμα πως ¨και εμείς είμαστε νέοι, και εμείς είμαστε μέρος αυτής της χώρας¨.

Ανάμεσα στους 3000 και παραπάνω θεατές, συγκαταλέγονταν ο πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή Μουσταφά Σάρνιτς, ο υποπρόξενος Οζκάν Ντουμάν και η σύζυγος του, ακόλουθοι του προξενείου, ο πρόεδρος του BTAYT Μουσταφά Κατραντζή, ο πρόεδρος του Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής θράκης Σαμί Τοραμάν, οι αντινομάρχες Σιμπέλ Μουσταφάογλου και Μεχμέτ Δεβετζίογλου, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μάντατζη,ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης, οι αντιδήμαρχοι Κώστας Ναλμπάντης και Γιάννης Μουρτίδης, η ειδική σύμβουλος του δήμου Ελμάς Χουσέμογλου, ο πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου και φυσικά οι διοικούντες της κοινότητας νέων της GAT.

proxeneio-stop.org