Δευτέρα, 16 Αυγούστου 2010

Μία ορθόδοξη λειτουργία, αντιστοιχεί με την κατασκευή ενός μουσουλμανικού τεμένους στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή είναι η 'πολιτική' του πατριάρχη Βαρθολομαίου και της σημερινής κυβερνήσεως.

Τουρκία - Δηλώσεις Ερντογάν για λειτουργία στην Παναγία Σουμελά
"Όποιος έχει εμπιστοσύνη στις ιδέες του δεν φοβάται την ελευθερία ιδεών», δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την ιστορική θεία λειτουργία, στην νέα Μόνη Παναγίας Σουμελά, στην Τραπεζούντα, 88 χρόνια μετά την ανταλλαγή των πληθυσμών και την εκκένωση της Μικράς Ασίας από το χριστιανικό πληθυσμό της μου.
«Ανοίξτε την ιστορία της οθωμανικής αυτοκρατορίας, Τότε δεν φοβόντουσαν τέτοια πράγματα», ανέφερε, απευθυνόμενος σε μέλη της ένωσης Επιχειρηματιών MUSIAD στην πόλη Γκαζιαντέπ στην νοτια Τουρκία.
Ο κ. Ερντογάν αναφέρονταν στην κριτική που ασκήθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με την οποία επέτρεψε τη λειτουργία, υποκύπτοντας σε ευρωπαϊκές πιέσεις και στην οικονομική λογική.
«Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα φόβου για να προκαλέσουν αναταραχή», είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός απαντώντας στους επικριτές του.
«Η επιτυχία είναι να φοβίσεις το φόβο»,είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι «αυτό πρέπει να πετύχουμε και εμείς.
Εάν δεν πετύχουμε,δεν μπορούμε να κυκλοφορούμε, θα πρέπει να κάτσουμε σε μια γωνία».
«Αν σήμερα μπορούμε και ρωτάμε τον Έλληνα πρωθυπουργό "πότε θα ανοίξουμε το τέμενος στην Αθήνα",αυτό μπορούμε και το κάνουμε χάρις στα βήματα που έχουμε κάνει», είπε.

Ο κ.Ερντογάν αναφερόμενος στην ανταπόδοση των κινήσεων που κάνει η κυβέρνηση του, όπως η λειτουργία τεμένους στην Αθήνα, είπε ότι αυτό που έχει σημασία είναι "να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά".
«Και στην Κύπρο το ίδιο κάναμε.
Είπαμε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους ελληνοκύπριους.Τι χάσαμε; Οι πριν από εμάς, δυστυχώς, δεν κινήθηκαν σωστά και με ειλικρίνεια, με αποτέλεσμα να χάνουμε συνεχώς", πρόσθεσε.

"Τώρα, ο κόσμος δεν μπορεί πλέον να μας επικρίνει.Γιατί; Διότι εμείς μπορούμε και λέμε:"Κοιτάξτε, εμείς κάναμε αυτό".
Το κάναμε στο δημοψήφισμα.
Εσείς τι κάνατε; Μας εξαπατήσατε.
Γι’ αυτό και δεν μπορείτε να ζητήσετε περισσότερα πράγματα".

http://www.express.gr/