Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2023

Yuval Noah Harari: «Αποκηρύττουμε τον Θεό – Δεν Τον χρειαζόμαστε» – Αυτόν θαυμάζουν οι Κ.Πιερρακάκης & Κ.Μητσοτάκης



Ο σύμβουλος του Kλάους Σβαμπ, Προέδρου του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ, Yuval Noah Harari και συνομιλητής του Έλληνα πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη όπως και του Κ.Πιερρακάκη, δήλωσε ότι «Δεν χρειαζόμαστε τον Θεό, τα πηγαίνουμε πολύ καλά χωρίς Αυτόν»!

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερακάκης από το βήμα της Βουλής εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον περιβόητο Yuval Noah Harari, του ανθρώπου που μαζί με τον Κλάπους Σβαμπ, βρίσκεται πίσω από την «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (The Great Reset).

Ο Yuval Noah Harari είναι ο άνθρωπος ο οποίος είπε πως «Ο Χριστός είναι ένα ψέμα» (χαρακτήρισε μάλιστα όλη την Ιστορία Του ως «fake news»).

Τώρα επαναφέρει το ζήτημα επιχειρώντας να καταστήσει τον Θεό ως κάτι που δεν έχει καμία χρησιμότητα.


«Τα καταφέραμε χωρίς Αυτόν για πολλές περιόδους στην Ιστορία και τα πηγαίνουμε αρκετά καλά στις πρόσφατες γενιές χωρίς Αυτόν!

Νομίζω πως μερικοί άνθρωποι συνδέουν τον Θεό με την ηθική. Πώς ενωνόμαστε τότε ως ένα τεράστιο είδος, ως ένας (ολόκληρος ενωμένος) πλανήτης για να καταπολεμήσουμε τα σημαντικά πράγματα;

Γύρω από ποιο σημαντικό αφήγημα περιστρεφόμαστε όλοι;

Πιστεύω πως το σημαντικό αφήγημα είναι το βιολογικό αφήγημα: ότι είμαστε όλοι Homo sapiens, ότι όλοι έχουμε τις ίδιες βασικές εμπειρίες, ότι όλοι θέλουμε να ερωτευτούμε, ότι όλοι έχουμε πολύ βαθείς δεσμούς με τα μέλη της οικογένειάς μας, ότι όλοι δεν θέλουμε να αρρωσταίνουμε, ότι δεν μας αρέσει ο πόνος, ότι δεν θέλουμε να πεθάνουμε, ότι φοβόμαστε να πεθάνουμε.

Αυτά είναι πράγματα που είναι κοινά σε όλους τους ανθρώπους. Δε χρειάζεστε τον Θεό για αυτά…

Και επίσης -πολύ σημαντικό- δεν χρειάζεστε τον Θεό για ηθική».

Ο ίδιος, σε πρόσφατη συνέντευξή του παραδέχτηκε δημοσίως τα εφιαλτικά σενάρια που ετοιμάζουν οι διεθνιστικοί κύκλοι για το μέλλον της Ανθρωπότητας.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, στη «νέα» Ανθρωπότητα που ευαγγελίζονται, πολλές δουλειές θα εξαφανιστούν και συνεπώς αυτοί που τις έκαναν θα καταστούν ασήμαντοι και άρα θα «περισσεύουν».


Δεν θα χρησιμεύουν ούτε ως σκλάβοι ή υπηρέτες γιατί για ακόμα και για αυτά τα «καθήκοντα» θα πρέπει να είναι «αναβαθμισμένοι» για να τα κάνουν αφού όπως λένε, ακόμα και ο εγκέφαλος θα αντικατασταθεί από «ανόργανη ύλη» και νανορομπότ.

Με λίγα λόγια η βασική ιδέα της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» είναι ένας πλανήτης χωρίς Θεό. Ένας πλανήτης που θα λατρεύει την ύλη.

Δηλαδή, το πρόβλημα του καθενός θα είναι αν θα έχει καλύτερη «φριτέζα» από ότι είχε πριν ένα μήνα.

Καμία ένθεη αντιμετώπιση της ζωής και καμία επαφή με το Θείο. Γιατί κατά την γνώμη τους όλα φτιάχτηκαν μόνα τους και… κατά τύχη.

Γνωρίζουν πως άνθρωποι χωρίς Πίστη εύκολα θα δεχτούν το σύστημά τους.

Και μία παρένθεση: Και ο Υλισμός, θρησκεία είναι, έχει την βάση της στον Εωσφωρισμό.