Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

Το Υπ. Συμβούλιο της Ουκρανίας υπέβαλε νομοσχέδιο στη Βουλή για απαγόρευση θρησκειών που συνδέονται με τη Ρωσική Ομοσπονδία

 
Του Γιαροσλάβ Νίβκιν

Το νομοσχέδιο καθιστά αδύνατη την ύπαρξη στην Ουκρανία θρησκειών, το διοικητικό κέντρο των οποίων βρίσκεται στη χώρα-εισβολέα.

Όπως ανακοίνωσε στο λογαριασμό του στο Telegram ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στη Βουλή Ταράς Μελνιτσούκ, το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε εγγραφή στη Ράντα (Βουλή) νομοσχεδίου που προβλέπει την απαγόρευση της λειτουργίας στην Ουκρανία θρησκευτικών οργανώσεων που συνδέονται με την Ρωσική Ομοσπονδία.

Το νομοσχέδιο με αριθμό 8371 «Περί τροποποιήσεων ορισμένων νόμων της Ουκρανίας σχετικά με τη λειτουργία στην Ουκρανία θρησκευτικών οργανώσεων» έχει ήδη εγγραφεί στην ιστοσελίδα της Ανώτατης Ράντα. Την πρωτοβουλία του νομοσχεδίου είχε ο επικεφαλής του Υπουργικού Συμβουλίου Ντενίς Σμιγκάλ. Το περιεχόμενο του νομοσχεδίου δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα.


Όπως γράφει ο Μελνιτσούκ, «το νομοσχέδιο σκοπεύει στην εξασφάλιση της πνευματικής ανεξαρτησίας, στην αποφυγή σχισμάτων στην κοινωνία με βάση τη θρησκεία, στην προώθηση ενοποίησης της ουκρανικής κοινωνίας και στην υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων».


Προβλέπει τροποποιήσεις στους Νόμους της Ουκρανίας «Περί ελευθερίας συνείδησης και θρησκευτικών οργανώσεων» και «Περί κρατικής εγγραφής νομικών προσώπων, φυσικών προσώπων – ελεύθερων επαγγελματιών και κοινωνικών οργανώσεων».


Σύμφωνα με τον Μελνιτσούκ, «καθίσταται αδύνατη η λειτουργία στην Ουκρανία θρησκευτικών οργανώσεων, το διοικητικό κέντρο των οποίων βρίσκεται εκτός των ορίων της Ουκρανίας σε κράτος που πραγματοποιεί ένοπλη βία ενάντια στην Ουκρανία».


Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα


ΕΟΔ – Ενωση Ορθοδοξων Δημοσιογραφων

https://orthodoxostypos.gr/%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%b2%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b9%ce%bf-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bf%cf%85%ce%ba%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%85%cf%80%ce%ad%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%b5/