Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Με κάρβουνο δουλέυει η Γερμανία κατα τα άλλα μας έπειθαν οτι η Ρωσία είναι οπισθοδρομική, πάει περίπατο το περιβάλλον!


 Η Γερμανία έθεσε σε λειτουργία άλλο ένα εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η Γερμανία έβαλε σε λειτουργία έναν άλλο από τους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς της με καύση άνθρακα για να μειώσει τη χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων- DPA. 


Νωρίς σήμερα το πρωί στο ενεργειακό σύστημα της Γερμανίας εντάχθηκε ο θερμοηλεκτρικός σταθμός «Heiden», που λειτουργεί με μαύρο άνθρακα και αποτελεί μέρος του ενεργειακού αποθέματος της χώρας, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της εταιρείας «Uniper».


Με χωρητικότητα 875 μεγαβάτ, ο Heiden είναι ένας από τους ισχυρότερους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα στη Γερμανία, σύμφωνα με την Uniper. Τέθηκε σε λειτουργία το 1987, βρίσκεται στην πόλη Petershagen της γερμανικής επαρχίας Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στο δυτικό τμήμα της χώρας.


Η Γερμανία σχεδίαζε να κλείσει θερμοηλεκτρικούς σταθμούς με καύση άνθρακα το αργότερο έως το 2038.


 Ωστόσο, η επαναλειτουργία ορισμένων εξ αυτών είναι αναγκαία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και της επακόλουθης κατάρρευσης της αγοράς ενέργειας, σημειώνει το DPA.


Οι αρχές στη Γερμανία επέτρεψαν από τις 14 Ιουλίου φέτος στους θερμοηλεκτρικούς σταθμούς, οι οποίοι αποτελούν μέρος του λεγόμενου «ενεργειακού αποθέματος», να ξαναρχίσουν τις εργασίες τους σε πλήρη ισχύ, ώστε η χώρα να προβεί σε οικονομία στην κατανάλωση φυσικού αερίου.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος