Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Τουρκικά UAV πετούν πάνω από τους Καλόγηρους - Ο 25ος μεσημβρινός και η «Γαλάζια Πατρίδα»

 
Οι Τούρκοι εφαρμόζουν το δόγμα τους για έλεγχο στο μισό Αιγαίο και στην Αθήνα κοιμούνται...

Χθες ένα τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV, που εισήλθε στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε στις 15:05 πάνω από τους Καλόγερους, στο κεντρικό Αιγαίο (26 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του ακρωτηρίου Καμπανός της Άνδρου και 24 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από τα Αντίψαρα), στα 19.000 πόδια φτάνοντας στον εικοστό πέμπτο μεσημβρινό!

Κάποιος θα πει ότι ήταν μία από τις άπειρες παραβιάσεις των Τούρκων στις οποίες έχουμε συνηθίσει να μην ρίχνουμε ούτε μία σφαίρα, αλλά δεν είναι έτσι.

Η συγκεκριμένη πτήση πάνω από ελληνικό έδαφος έγινε στον 25ο μεσημβρινό ο οποίος αποτελεί πάγιο και διακή στόχο της Τουρκίας από το 1996 μετά τη νύχτα των Ιμίων όταν η κυβέρνηση Σημίτη υποχρέωσε την Ελλάδα σε μία στρατηγική ήττα παραδίνοντας τις νησίδες σε «γκρίζο καθεστώς».

Οι βραχονησίδες Καλόγεροι, αποτελούν κομβικό σημείο για την τουρκική γεωπολιτική καθώς καθορίζουν επακριβώς τις διεκδικήσεις τους μέχρι τον 25ο μεσημβρινό, στο μέσον του Αιγαίου.

Για την Τουρκία ο 25ος αποτελεί βασικό στόχο και στο περιβόητο δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας που είναι και το επίσημο δόγμα της Τουρκίας.

Τα όρια της Γαλάζιας Πατρίδας φτάνουν μέχρι εκεί.

Και η Αθήνα τι κάνει για αυτό; Δεν ρίχνει ούτε μία σφαίρα και μάλιστα σε UAV, δηλαδή μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος σημαίνει πως δεν υπάρχει Τούρκος πιλότος για να… κινδυνέψει η ζωή του.

Σημαίνει δηλαδή ότι πρέπει να καταρριφθεί πάση θυσία γιατί κατάρριψη σημαίνει εμφατική δήλωση κυριαρχίας.

https://www.defencenet.gr/amyna/ellinotoyrkika/919979_toyrkika-uav-petoyn-pano-apo-toys-kalogiroys-o-25os-mesimbrinos-kai-i