Τετάρτη 31 Αυγούστου 2022

Ένα βήμα η Ελλάδα τρία η Τουρκία!


Παρουσιάστηκε τουρκικό stealth μαχητικό UAV: Θα εισέλθει σε μαζική παραγωγή σε 24 μήνες – Θα φέρει 4 βλήματα αέρος-αέρος!

Νέο μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική αεράμυνα

Το Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος (UAV) Bayraktar Kızılelma (μεταφράζεται ως «κόκκινο μήλο») παρουσιάστηκε στην έκθεση TEKNOFEST που πραγματοποιήθηκε στη Σαμψούντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα: Θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του σε δύο χρόνια!

Μια 4χρονη μικρή νεράιδα εύχεται να γίνει η Barbie γοργόνα

Η Τουρκία θα παράγει 24 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη ανά έτος.

Είναι ίσως το πρώτο Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος και μάλιστα stealth, προορισμένο όχι απλώς να πλήττει στόχους εδάφους, αλλά και να εμπλέκεται σε αερομαχίες.– Το νεο τουρκικο drone Kizilelma είναι εξοπλισμένο με ραντάρ «AESA» για συστήματα ανίχνευσης και στόχευσης.

– Φτάνει σε ταχύτητα τα 900 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.500 κιλά πυραύλων και βομβών, πετά σε υψόμετρο 12.000 μέτρων, είναι αυτόνομο, και σχεδιάστηκε για να είναι stealth. Μπορεί να μεταφέρει συνολικά τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, τουρκικής κατασκευής ή συνδυασμό βλημάτων cruise, κατευθυνόμενων με λέιζερ και όπλων αέρος-αέρος!


– Επίσης, μπορεί να μείνει στον αέρα για 5-6 ώρες. Το συνολικό βάρος απογείωσης είναι περίπου 6 τόνοι!

– Το γεγονός ότι μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί μόνο του του δίνει την δυνατότητα, να εκτελεί τέτοιες ενέργειες σε μικρούς διαδρόμους.

Ο Τούρκος κατασκευαστής του δήλωσε «Στόχος μας να πετάξει το πρώτο τρίμηνο του 2023» ενώ ανέφερε επίσης ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το αργότερο εντός 2 ετών…


Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ανακοίνωσν ότι έχουν ήδη «στοκάρει» περισσότερους από 25 πυραύλους cruise SOMστο οπλοστάσιό τους, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί SCALP-EG ακόμα αναμένεται να βγουν από το πρόγραμμα επαναφοράς τους στην ενεργό δράση μετά την λήξη του ορίου ζωής τους.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/toyrkia/parousiastike-tourkiko-stealth-maxitiko-uav-tha-eiselthei-se-maziki-paragogi-se-24-mines-tha-ferei-4-vlimata-aeros-aeros/