Σάββατο 27 Αυγούστου 2022

Οι ψευδοπροφήτες των εσχάτων χρόνων και στην χώρα μας


 Η «Εκκλησία όλων των Εθνών» έγινε πρόσφατα ευρέως γνωστή, όταν στήθηκαν «εξορκισμοί» σε κοινή θέα, στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη.

Θεσσαλονίκη: Οι εξορκιστές λένε ότι διώχνουν δαιμόνια και... θεραπεύουν κατάγματα, καρκίνο, σχιζοφρένεια! 

Οι πρωτοφανείς εικόνες, που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου, προκάλεσαν την αντίδραση της ελληνικής Δικαιοσύνης:διατάχθηκε έρευνα για να διαπιστωθεί εάν οι τελετές διατάραξαν την κοινή ησυχία, αλλά και εάν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.


Το βίντεο του «εξορκισμού» στη Θεσσαλονίκη:

Όσο κι αν οι εικόνες αυτές προκάλεσαν, αναμενόμενα και δικαιολογημένα, σάλο, μια «βόλτα» στο κανάλι της «Εκκλησίας όλων των Εθνών», στο YouTube, ρίχνει περισσότερο φως στον τρόπο με τον οποίον η αίρεση προσπαθεί να πείσει τον κόσμο για τη δράση της.

Ο «Άνθρωπος του Θεού»... θεραπεύει σωματικές και ψυχικές νόσους

Ο αυτοαποκαλούμενος «Άνθρωπος του Θεού», που παρουσιάζεται ως παπάς, μέσα από δεκάδες βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο YouTube, δείχνει πώς «βοηθά» τους πολίτες, διώχνοντας δαιμονικές παρουσίες που τους έχουν κυριεύσει.

Όμως, η δράση του δεν μένει εκεί: επιχειρεί να εκμεταλλευθεί τον φόβο του ανθρώπου, υποσχόμενος θεραπείες για ανίατες ασθένειες, μέσα από «τελετές» που δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Στα βίντεο του «Ανθρώπου του Θεού» μπορούμε να δούμε ανθρώπους να σέρνονται στο έδαφος, να χτυπιούνται, να τρέχουν, να βγάζουν αφρούς από το στόμα αλλά και να… φτύνουν τις ασθένειες από το στόμα τους, «θεραπευμένοι» πλέον, στο σόου της αίρεσης.


Στα βίντεο βλέπουμε πως η αίρεση υποστηρίζει ότι θεραπεύει κατάγματα, αλλά και ασθένειες όπως τον καρκίνο. Δεν μένει μόνο στις σωματικές παθήσεις, μάλιστα, αφού διατείνεται ότι έχει βρει τρόπο να θεραπεύει τη σχιζοφρένεια, την κατάθλιψη, αλλά και να αποτρέπει την αυτοκτονία ανθρώπων που έχουν τέτοιες τάσεις.

Επίσης, φαίνεται ότι ο «Άνθρωπος του Θεού» έχει βρει μέχρι και το… μυστικό της επιτυχίας, σε βίντεο που μπερδεύουν τα όρια μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας, μεταξύ τηλευαγγελιστή, εξορκιστή και σύμβουλου ζωής.

Σε ένα βίντεο, με τίτλο «ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ 4 ΩΡΕΣ ΖΩΗΣ…!», για παράδειγμα, παρουσιάζεται μια γυναίκα της οποίας ο καρκίνος «εξαφανίστηκε μετά την προσευχή», ενώ σε άλλο βλέπουμε τη λεζάντα «Υπάρχει θεραπεία για τη σχιζοφρένεια» -φυσικά, δεν πρόκειται για επιστημονικά εγκεκριμένη θεραπεία… Σε άλλα βίντεο, βλέπουμε πώς η αίρεση «θεραπεύει» την αρθρίτιδα ή την ηπατίτιδα.


Στο ρεπορτάζ του Mega, μάλιστα, εντοπίζονται κάποιες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες:

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του καναλιού, φαίνεται ότι υπάρχουν… ομοιότητες μεταξύ ανθρώπων που εμφανίζονται στην κάμερα της αίρεσης με διαφορά κάποιων χρόνων, ενώ σε ορισμένα στιγμιότυπα διακρίνεται ο… σκηνοθέτης να δίνει οδηγίες.