Πέμπτη 25 Αυγούστου 2022

Οι Ρώσοι έφτασαν 20 χλμ. από το Νικολάεφ – Επιτίθενται σε Partizanskoye και Lyubino!

 

Ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Οδησσού

Oι ρωσικές δυνάμεις έφτασαν σε απόσταση είκοσι χιλιομέτρων από το Νικολάεφ και αυτή την στιγμή επιχειρούν για την κατάληψη των προαστίων Partizanskoye και Lyubino!

Εντυπωσιακή εξέλιξη εάν αναλογιστεί κάποιος ότι μόλις πριν λίγες ημέρες οι Ουκρανοί επί διμήνου ισχυριζόντουσαν ότι πραγματοποιούσαν αντεπίθεση στην απέναντι πόλη της Χερσώνας η οποία βρίσκεται υπό ρώσικο έλεγχο σχεδόν από την αρχή της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η εύκολη προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή του Νικολάεφ προκάλεσε αιφνιδιασμό στην Δύση αλλά για όσους παρατηρούσαν το πεδίο των μαχών στο μέτωπο Νικολάεφ-Χερσώνας ήταν κατανοητό πως το Κίεβο δεν διέθετε επαρκείς δυνάμεις όχι για αντεπίθεση αλλά ούτε για να διατηρήσει την γραμμή άμυνάς του.

Οι Ρώσοι μετέφεραν δυνάμεις από την Μαριούπολη και το Ντόνμπας. Συγκεκριμένα στο Ντόνμπας αυτοί που πολεμούν αυτή την στιγμή είναι οι ρωσόφωνοι οι οποίοι με την βοήθεια του ρωσικού Πυροβολικού έχουν αγκιστρώσει το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και έχουν προκαλέσει βαρύτατες και μη αναπληρώσιμες απώλειες στο ουκρανικό έμψυχο δυναμικό.

Οι επαγγελματίες Ουκρανοί στρατιώτες έχουν τεθεί εκτός μάχης στην πλειοψηφία τους και το Κίεβο προσπαθεί να τους αναπληρώσει με επίστρατους οι οποίοι όμως διαθέτουν περιορισμένες πολεμικές δυνατότητες.


Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα δυτικά οπλικά συστήματα τα χειρίζονται Δυτικοί μισθοφόροι και όχι Ουκρανοί, αλλά πλέον υπάρχει πρόβλημα στην στρατολόγησή τους καθώς και αυτοί έχουν υποστεί σοβαρές απώλειες.

Οι περισσότεροι εκ των Δυτικών «μισθοφόρων» είναι στρατιωτικοί οι οποίοι υποτίθεται ότι δήλωσαν παραίτηση μόλις ξεκίνησε η ρωσική στρατιωτική επέμβαση ώστε οι κυβερνήσεις τους να μην έχουν «επίσημη» άμεση εμπλοκή.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι ιδιαίτερα αρνητικές και αυτός είναι ο λόγος που οι ΗΠΑ εσπευσμένα στέλνουν στρατιωτική βοήθεια 3 δισ. δολαρίων στους Ουκρανούς.