Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Επιδημία αιφνίδιων θανάτων: Δύο νεκροί και ακόμη δύο στην εντατική κατά την διάρκεια Μαραθωνίου


Συνέβη στη Νότια Αφρική
Συγκλονισμένοι είναι όσοι συμμετείχαν στον λεγόμενο «Μαραθώνιος των Συντρόφων» στην Νότια Αφρική την Κυριακή καθώς δύο άτομα πέθαναν και άλλα δύο βρίσκονται στην εντατική από άγνωστη αιτία.

Ο 47χρονος Phakamile Ntshiza, ο οποίος έτρεχε για το Adventist Athletic Club με έδρα την Πρετόρια, πέθανε ξαφνικά ενώ βρισκόταν στην πορεία προς το Durban.

Κατέρρευσε λίγο πριν φτάσει στο Drummond – το μισό σημείο του αγώνα – και ανακηρύχθηκε νεκρός όταν η ιατρική ομάδα της Netcare έφτασε στο σημείο.

Νωρίτερα την ίδια μέρα ο Mzamo Mthembu του Hollywoodbets Athletics Club πέθανε σε νοσοκομείο του Westville την Κυριακή, αφού κατέρρευσε λίγο πριν το Pinetown.

Ο διευθυντής του αγώνα Comrades Rowyn James επιβεβαίωσε και τους δύο θανάτους στο Sport24 τη Δευτέρα.


«Όταν η ομάδα μας Netcare έφτασε στο σημείο, ο αθλητής ήταν ήδη νεκρός», είπε ο Τζέιμς για τον θάνατο του Ntshiza.

«Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συντρόφων Μαραθώνιου είχε επαφή και με τις δύο οικογένειες.

«Δύο θάνατοι είναι δύο πάρα πολλοί και οι σκέψεις και τα συλλυπητήρια μας είναι στις οικογένειες των δρομέων που έχασαν τη ζωή τους» δήλωσε ακόμη.


Ο Τζέιμς πρόσθεσε ότι συνολικά 74 δρομείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο – 41 στο St Augustine’s και 33 στο Netcare Umhlanga – αφού οι Comrades έκλεισαν τις ιατρικές εγκαταστάσεις του στις 20:00 το βράδυ της Κυριακής.

Από αυτούς, δύο παραμένουν σε ΜΕΘ αυτή τη στιγμή. Ο ένας είναι ακόμα σε αναπνευστήρα.


«Ευχόμαστε και στους δύο ταχεία ανάρρωση», πρόσθεσε ο Τζέιμς.