Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Συνεχίζεται με εντατικό ρυθμό η κατασκοπεία στο Αιγαίο

 Συναγερμός στη Χάλκη: Πολωνός φωτογράφιζε με drone τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις του νησιού!
Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών αρχών, αλλά και των μυστικών υπηρεσιών της χώρας, έχουν μπει τα κίνητρα ενός Πολωνού που συνελήφθη στην Χάλκη από αστυνομικούς του τοπικού σταθμού, την στιγμή που είχε απογειώσει drone και φωτογράφιζε με αυτό στρατιωτικές εγκαταστάσεις!
Ο 42χρονος αλλοδαπός εντοπίστηκε μέρα - μεσημέρι της Κυριακής στο νησί να χειρίζεται ένα μη επανδρωμένο τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος - drone που ήταν εφοδιασμένο με φωτογραφική μηχανή, το οποίο μάλιστα κατηύθυνε πάνω από περιοχή στην οποία στεγάζονται εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι αστυνομικοί τον υποχρέωσαν να προσγειώσει το drone, έκαναν έλεγχο στον αποθηκευτικό χώρο της φωτογραφικής του μηχανής και διαπίστωσαν ότι στις φωτογραφίες απεικονίζονταν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις. 
Το υλικό κατασχέθηκε όπως και το drone και ο Πολωνός, ο οποίος κάνει διακοπές στα ελληνικά νησιά, συνελήφθη για να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Αυτό που ερευνάται είναι αν η φωτογράφιση της στρατιωτικής περιοχής έγινε τυχαία ή σκόπιμα, οπότε ο 42χρονος θα κατηγορηθεί για κατασκοπία. Για την υπόθεση ενημερώθηκαν η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η Ε.Υ.Π., που ερευνούν το προφίλ του δράστη.