Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Ήσυχος: Το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο εμπλέκει την Ελλάδα σε «απρόβλεπτες περιπέτειες»

«Ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών από την Τουρκία σε νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο δεν λειτούργησε, αλλά αντίθετα εμπλέκει την Ελλάδα σε απρόβλεπτες περιπέτειες»
τονίζει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας,
 Κώστας Ήσυχος, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Θεσσαλονίκη.
Οι απρόβλεπτες αυτές περιπέτειες, όπως επισημαίνει, έχουν να κάνουν με την επαναφορά των αξιώσεων της Αγκυρας περί «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο και την αλλαγή της ισορροπίας σε σχέση και με την παρουσία της Ρωσίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σχετικά με τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, σημειώνει πως με το «ναι» που είπε η ελληνική κυβέρνηση καθίσταται η χώρα μας ουραγός και μέρος του προβλήματος, ενώ η Τουρκία δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της. Προσθέτει ότι η εν λόγω συμφωνία παραβιάζει το διεθνές προσφυγικό δίκαιο και παραπέμπει στην ενέργεια της Ενωμένης Αριστεράς στη Γαλικία που προσφεύγει δικαστικά εναντίον του πρωθυπουργού της Ισπανίας Ραχόϊ, επειδή την υπέγραψε.

«Η Ευρώπη είναι μέρος του προβλήματος, είναι σαν τον δολοφόνο που επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος» υπογραμμίζει ο κ. Ήσυχος και αναφέρει την πρόταση της Λαϊκής Ενότητας για το Προσφυγικό που είναι η διεθνοποίηση του ζητήματος με επιστολές προς τον γενικό γραμματέα και το Συμβούλιο Ασφαλείας, με στόχο να πραγματοποιηθεί μια ειδική διάσκεψη του ΟΗΕ για το θέμα.

Στις 7 απόψε ο κ. Ήσυχος θα μιλήσει σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο (ΕΚΘ) με θέμα: «Προσφυγική κρίση - Ρόλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η απάντηση της Αριστεράς».

Αύριο, στις 10 το πρωί, θα επισκεφθεί την ΕΛΒΟ και θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, στις 12 τον καταυλισμό προσφύγων στην Ειδομένη και στις 7.30 το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
onalert