Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Οι κούρδοι εξουδετερώνουν αποτελεσματικά τους ισλαμιστές καμικάζι

Οι Κούρδοι αντάρτες του YPG, Μονάδες Προστασίας του Λαού, σκότωσαν τη Δευτέρα το απόγευμα πέντε βομβιστές αυτοκτονίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κοντά στη μαρτυρική πόλη Κόμπανι, στα σύνορα Συρίας – Τουρκίας.

Μιλώντας στο ARA News από την Κόμπανι, ο εκπρόσωπος του YPG Χαμπούν Οσμάν είπε ότι πολλοί τζιχαντιστές ντυμένοι με στολές του YPG προσπάθησαν να εισέλθουν στην Κόμπανι από ένα σημείο ελέγχου – μπλόκο στα νότια.
Οι Κούρδοι αντάρτες τους αντιλήφθηκαν και ξέσπασε μάχη στην οποία σκοτώθηκαν τρεις βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι ανατινάχτηκαν μόνοι τους.
Στη συνέχεια, οι εναπομείναντες τζιχαντιστές προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά οι μαχητές του YPG κατάφεραν να τους σκοτώσουν, ενώ ακολούθησε και εκτεταμένη επιχείριση των Κούρδων για να εντοπίσουν και άλλους τζιχαντιστές που πιθανώς να βρίσκονταν στην περιοχή.
Οι τζιχαντιστές βομβιστές αυτοκτονίας προσπάθησαν να φτάσουν στην Κόμπανι και να ανατιναχτούν ενώ στην πόλη βρίσκονται σε εξέλιξη εορτασμοί για την Εαρινή Ισημερία, που οι Κούρδοι αποκαλούν Νεβρόζ, δηλαδή η Κουρδική Πρωτοχρονιά, προκαλώντας απώλειες μεταξύ των ανθρώπων που γιορτάζουν.
Ο εορτασμός της Εαρινής Ισημερίας ως πρωτοχρονιάς είναι αρχαίο έθιμο των Άριων εθνών της Μέσης Ανατολής, δηλαδή των Κούρδων και των Περσών.
Το Ισλαμικό Κράτος τη θεωρεί ειδωλολατρική εορτή η οποία πρέπει να καταργηθεί.