Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

Ποιοί Σύριοι και ποιοί πρόσφυγες...

 Δύο συνελήφθησαν στο Σάλτσμπουργκ και άλλοι δύο ανατινάχθηκαν στο Παρίσι

Ο Αλγερινός πλαστογράφος που συνελήφθη στην Ιταλία είχε συνδέσμους στην ΕλλάδαΣυνελήφθη στο Σαλέρνο της Ιταλίας, με την κατηγορία ότι έδωσε τα πλαστά έγγραφα στους τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες

Μέλος διεθνούς σπείρας πλαστογράφησης εγγράφων, με συνδέσμους και στην Ελλάδα, είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Αλγερινός Τζαμάλ Εντίν Ουαλί, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ του Σαββάτου στο Σαλέρνο της Ιταλίας, με την κατηγορία ότι έδωσε τα πλαστά έγγραφα σε τρομοκράτες που χτύπησαν το Παρίσι και τις Βρυξέλλες.
Οι βελγικές αρχές ερευνούσαν τη δράση του και στα τέλη Ιανουαρίου εξέδωσαν νέο διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν και τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα, ο Τζαμάλ Εντίν Ουαλί είχε κατασκευάσει διαβατήρια για τουλάχιστον τέσσερις τρομοκράτες, οι οποίοι είχαν περάσει από την Ελλάδα και είχαν καταγραφεί στο νησί της Λέρου, στις 3 Οκτωβρίου 2015.Δύο από τέσσερις «διαπιστευμένους» τρομοκράτες, χρησιμοποίησαν τα πλαστά διαβατήρια Συρίας που είχαν στην κατοχή τους, φτάνοντας μέχρι το Παρίσι, όπου στις 13 Νοεμβρίου έγιναν «καμικάζι» αυτοκτονίας στο Σταντ ντε Φρανς, ενώ παιζόταν ο αγώνας Γαλλία-Γερμανία, παρουσία τόσο της Άνγκελας Μέρκελ, όσο και του Φρανσουά Ολάντ.

Οι άλλοι δύο έγιναν αντιληπτοί από τη Frontex και εστάλησαν στην Κω. Πρόκειται για έναν Αλγερινό και έναν Πακιστανό. Οι δύο άνδρες κατάφεραν, με άγνωστο τρόπο, να συνεχίσουν το ταξίδι του και να φτάσουν στην Αυστρία, όπου συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ. Στα χέρια τους είχαν πλαστά διαβατήρια με τον ίδιο σειριακό αριθμό, που είχαν και τα πλαστά των καμικάζι αυτοκτονίας του Παρισιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνοι ήταν που υπέδειξαν τον Τζαμάλ Εντίν Ουαλί ως τον άνθρωπο που τους προμήθευσε τα πλαστά συριακά διαβατήρια.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν αν τα διαβατήρια παραδόθηκαν στην Ελλάδα, ή πριν την άφιξή τους στη χώρα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα υπάρχει σύνδεση και με το κύκλωμα που δρα στην Ελλάδα.
 
http://www.protothema.gr/world/article/565094/o-algerinos-plastografos-pou-sunelifthi-stin-italia-eihe-sundesmous-stin-ellada/