Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Καταγγελία Λαβρόφ: μέλη της συμμαχίας αναφέρουν ότι ενώ έχουν πληροφορίες για θέσεις της ISIS oι ΗΠΑ δεν τους δίνουν εντολή να χτυπήσουν

« ..κάποια μέλη της συμμαχίας λένε ότι κατέχουν πληροφορίες συγκεκριμένες που αφορούν τα μέρη και τις θέσεις στις οποίες βρίσκονται  οι μονάδες της Daesh αλλά ότι ο αρχηγός της συμμαχίας δεν δίνει εντολή για να τις χτυπήσουν.
Δεν θέλω να εξάγω συμπεράσματα αλλά έχουμε τέτοια σημάδια». Ο ρώσος υπουργός αναφέρεται στη διεθνή συμμαχία κατά της ISIS υπό τη διεύθυνση των αμερικανών. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κάλεσε επίσης τη συμμαχία να συντονίσει τη δράση της με αυτή των δυνάμεων που επιχειρούν στο έδαφος.«Αν έχουμε για σκοπό να εμποδίσουμε την ενοποίηση των τρομοκρατών στα εδάφη Ιράκ Συρίας πρέπειπρωταρχικά να βοηθήσουμε αυτούς που μάχονται στο έδαφος εννατίον αυτών τωνσυμμοριών κυρίως τον ιρακινό στρατό,τους ιρακινούς κούρδους,το συριακό στρατό,και τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία» τόνισε.
«Ιδανικά η συμμαχία θα μπορούσε να συντονίσει τις χρήσιμες αεροπορικές της δυνατότητες με τις επιχειρήσεις στο έδαφος γιατί δεν μπορούμε τίποτα να επιλύσουμε μόνο με τις αεροπορικές επιδρομές» συμπεραίνει.
«Αναμφίβολα δώσαμε όπλα στη Συρία και θα εξακολουθήσουμε αυτές τις παραδόσεις.Στέλνουμε επίσης ρώσους ειδήμονες στη Συρία που βοηθο΄πυν στην εγκατάσταση εξοπλιστισκών συστημάτων και που εκπαιδεύουν το ποσωπικό για να τα χρησιμοποιήσει. Εμείς δεν έχουμε μυστικά ούτε μυστήρια» τόνισε ο Sergueï Lavrov.RT 13/9 /15
Η Γερμανία και οι ευρωπαίοι εταίροι της οφείλουν να συνεργαστούν με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ για να λυθεί η συριακή κρίση δήλωσε το Σάββατο η Angela Merkel.

www.dimpenews.com