Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Οι Δυτικοί έπεσαν στην παγίδα του Πούτιν...''Βομβαρδίζεται τους ισλαμιστές;Έρχεται και η Μόσχα''

Ρώσοι πεζοναύτες "θερίζουν" ισλαμιστές στη Χομς - Ρωσικό αποβατικό κατάφορτο με ΤΟΜΑ πλέει προς Ταρτούς (φωτό, vid)
του Βασίλη Καπούλα
Τεράστιο όγκο πυρός έχει μεταφέρει η Ρωσία στη Συρία με T-90, Mi 24, Mil Mi 28, BTR-82 να επιχειρούν κατά θέσεων των ισλαμιστών ενώ Ρώσοι Πεζοναύτες αναπτύχθηκαν σε Λαττάκεια, Χομς και Ταρτούς. Ταυτόχρονα ένα ακόμη ρωσικό αποβατικό πλοίο το "Αλέξανδρος Οστρόφσκυ" κατάφορτο με 450 τόνους φορτίου και 25 ΤΟΜΑ πλέει με προορισμό την Ταρτούς τη στιγμή που οι ισλαμιστές "θερίζονται" στη Zabadani.
 
Νέες εικόνες όπως θα δείτε παρακάτω από τις 15 Σεπτεμβρίου δείχνουν τον ρωσικό στρατιωτικό εξοπλισμό που έφτασε στη Συρία. Φαίνεται τουλάχιστον ένα ρωσικό τάγμα να έχει φτάσει στη βάση μαζί με πυροβολικό και επιθετικά ελικόπτερα ενώ ρωσικά μεταγωγικά αεροσκάφη είναι επίσης ορατά στον διάδρομο προσγείωσης.
 
Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Αλέξανδρος Οστρόφσκυ» κατάφορτο με πολεμικό υλικό πέρασε από χθες το βράδυ τον Βόσπορο, και τώρα πλέει στο Αιγαίο Πέλαγος έχοντας ως προορισμό το συριακό λιμάνι Ταρτούς. Οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης ότι  είναι το πέμπτο κατά σειρά  ρωσικό πλοίο που καταπλέει στην Συρία κατά την διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων.
 
Ρώσοι Πεζοναύτες μαζί με βαρύ οπλισμό έφτασαν στη Συρία και αναπτύχθηκαν σε τρεις περιοχές τη Λαττάκεια, Ταρτούς και Χόμς και ενώθηκαν με τις δυνάμεις του Συριακού στρατού και τις NDF σύμφωνα με Συριακά ΜΜΕ ενώ περιμένουν την άφιξη επιπλέον βαρύ οπλισμού και σύγχρονων όπλων για να ξεκινήσουν τις επιχειρήσεις.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εξοπλισμός τους έφτασε την Τετάρτη και την Πέμπτη ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις αφού έλαβαν χώρα εκπαιδευτικές ασκήσεις με τον Συριακό στρατό στις πόλεις του Slunfeh (Λαττάκεια) και Rif Safeeta (Tαρτούς), όπου οι Ρώσοι πεζοναύτες ξεκίνησαν να τους εκπαιδεύουν στη χρήση των ρωσικών όπλων και στους σχηματισμούς μάχης.
 
Tις ρωσικές στρατιωτικές επιχειρήσεις επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά ΜΜΕ. Σύμφωνα με στρατιωτικές και πηγές των υπηρεσιών πληροφοριών, το Debka μεταδίδει ότι στην εθνική οδό 4 που συνδέει Χομς και Χαλέπι έκαναν την εμφάνιση τους χτες όπως σας ενημερώσαμε τα Ρωσικά R-166-0.5 (ultra, HF/VHF) τα οποία θεωρούνται "κινητά πολεμικά στρατηγεία"  ενώ συνοδεύονται από BTR-82 που μεταφέρουν Ρώσους πεζοναύτες.
 
Φαίνεται ότι οι Ρώσοι θα επιχειρήσουν πολύ βαθιά στο έδαφος της Συρίας αφού το R-166-0.5 καθιστά ικανή την επικοινωνία με τις δυνάμεις μέχρι και 1.000 χιλιόμετρα μακριά ενώ θεωρούνται "εσωτερικό στοιχείο" της ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων αφού μπορούν να λαμβάνουν απο UAV, αεροσκάφη και να παίρνουν ή να δέχοντια διαταγές από τις ρωσικές βάσεις.
 
Αυτό που επισπεύδει την ρωσική στρατιωτική εμπλοκή είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες το ISIL "έκοψε" επιτυχώς τον δρόμο που συνδέει Χομς και Χαλέπι για αρκετές ώρες. Αυτή ήταν μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για το Συριακό Στρατό επειδή μια μόνιμη κατάληψη της συγκεκριμένης λεωφόρου 4 θα έφιγγε τον κλοιό στο Χαλέπι και θα οδηγούσε στην κατάκτηση της από τους ισλαμιστές της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης στη Συρία.
 
Γι αυτό και οι κινήσεις των Ρώσων δείχνουν ότι τα στρατεύματα τους ετοιμάζονται να επιχειρήσουν ώστε να αποτρέψουν αυτό το σενάριο.
 
Επιπλέον, Σύροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι παραδέχτηκαν ότι χρησιμοποιούν νεο ρωσικό εξοπλισμό. "Λάβαμε νέα όπλα και νέα είδη όπλων που είναι ακριβή και πολύ αποτελεσματικά".
 
Ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι τα ρωσικά αποβατικά πλοία μετέφεραν για το Συριακό στρατό MI-28 MIL επιθετικά ελικόπτερα (NATOικός κωδικός Havoc) τα οποία μπορούν να επιχειρήσουν και κατά αρμάτων μάχης τα οποία έχουν καταλάβει οι ισλαμιστές!
 
Παρακάτω θα δείτε βίντεο από τις μάχες στη Ζabadani. Ο συριακός στρατός μαζί με Χεζμπολάχ και Ρώσους πεζοναύτες τους "θερίζει"... 
 
 
 
 
 
Embedded image permalink
 
Embedded image permalink
 
 
 
 
 
 
 
Αμυντικές γραμμές μεταξύ Ghab Plain και Λαττάκεια στον αυτοκινητόδρομο M4 
 
 
 
 
 
Aleppo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 







Τμήμα ειδήσεων pronews.gr