Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν έκαναν εισβολή όπως οι Η.Π.Α ...Πήραν άδεια απο τον Άσαντ. Ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν τους Τζιχαντιστές - Πούτιν: Δεν θα τους περιμένω να έρθουν σπίτι μας!

Η Συρία επιβεβαιώνει αίτηση για στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία. Ο Αλι Αχμαντι, σύμβουλος του υπουργού πληροφοριών της Συρίας, είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση ενισχύει το συριακό στρατό,
 ιδιαίτερα με τη χρήση της Πολεμικής Αεροπορίας, για να σώσει τη χώρα . "H ρωσική κυβέρνηση ενισχύει τη Συρία, ιδιαίτερα με τη χρήση της Πολεμικής Αεροπορίας, βοηθά το συριακό στρατό να σώσει τη χώρα . Ειδικά, όταν όλα αυτά συμβαίνουν μετά από αίτημα της συριακής κυβέρνησης , " δήλωσε ο Αλι Αχμαντι στο Rossiya-24 television.

Νωρίτερα το ρωσικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ενέκρινε ομοφώνως εξουσιοδότηση προς τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να προχωρήσει στην ανάπτυξη ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία.
Διαβάστε - Ρωσία: Η Άνω Βουλή ενέκρινε το αίτημα Πούτιν για ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Συρία

Το Κρεμλίνο το διατύπωσε σαφώς: ένα πράσινο φως του ΟΗΕ ή ένα αίτημα για βοήθεια προερχόμενο από το καθεστώς της Δαμασκού είναι αρκετό για να υπάρξει εξουσιοδότηση για ρωσική στρατιωτική επέμβαση. Και, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ, του οποίου η χώρα έχει υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία, έστειλε επιστολή στον Βλαντίμιρ Πούτιν ζητώντας του "στρατιωτική βοήθεια". Τη διατύπωση γραπτώς και επισήμως του αιτήματος επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της και η συριακή προεδρία στη Δαμασκό. Διαβάστε - Η Μόσχα ανοίγει τον δρόμο για την πραγματοποίηση αεροπορικών επιδρομών

ΠΗΓΗ: Reuters/Sputniknews
Μετάφραση/Απόδοση - OnAlert