Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

''Eιδικές δυνάμεις χωρών όπως το Ισραήλ!'' Το RPG και η μάσκα του Πετρακάκου «τρομάζουν» την ΕΛ.ΑΣ

Οι ειδικοί της αστυνομίας μιλούν για μια καλά στημένη οργάνωση με... υψηλούς στόχους Ο οπλισμός που βρέθηκε στη «γιάφκα» στη Φθιώτιδα χρησιμοποιείται από εξαιρετικά καλά εκπαιδευμένους χρήστες και ειδικές δυνάμεις χωρών όπως το Ισραήλ

 – Ερευνάται ποιος είχε ανάλογη εκπαίδευση στο στρατό .Οπλισμός που χρησιμοποιούν ομάδες ικανές ακόμα και για την υλοποίηση του πιο επικίνδυνου σχεδίου εξόντωσης βρέθηκε από το άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στον κήπο του κρησφύγετου του Γιώργου Πετρακάκου στην Αγία Τριάδα στο Μώλο Φθιώτιδας. 
Από τις μέχρι τώρα έρευνες τις αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στον υπαίθριο χώρο της αγροικίας στον Μώλο Φθιώτιδας, έχουν βρεθεί συνολικά: 6 Καλάσνικοφ, 2 Ούζι, 7 γεμιστήρες, 2 σιγαστήρες, ανταλλακτικά τυφεκίων (κλείστρα, ελατήρια κ.λπ.), ζελατοδυναμίτιδα, 1 RPG, χειροβομβίδες, πυροκροτητές, βραδύκαυστο φυτίλι και μεγάλος αριθμός φυσιγγίων.

Οι Αρχές «τρόμαξαν» με τη μάσκα και τα ομοιώματα χεριών από σιλικόνη, που εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν για να αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά αυτών που τα φορούσαν, το ρουκετοβόλο RPG, τα έξι καλάσνικοφ και τα δύο ούζι, που ανακάλυψαν στη «γιάφκα», καθώς ο οπλισμός που εντοπίστηκε ανεβάζει το επίπεδο «σοβαρότητας» της δράσης του Πετρακάκου και των συνεργών του.

Στον κήπο βρέθηκαν ακόμα θαμμένα, 25 κάρτες μνήμης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο σαν αυτό που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί, ενώ τις προηγούμενες ημέρες είχαν εντοπίσει και έναν φάρο περιπολικού.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση στην ΕΛ.ΑΣ είναι το είδος των όπλων, το οποίο καταδεικνύει σύμφωνα με τους ειδικούς της αστυνομίας ότι δεν πρόκειται για μια απλή περίπτωση οπλοκατοχής, αλλά για μια καλά στημένη οργάνωση με υψηλούς στόχους. Όπλα όπως τα Ούζι είναι εξαιρετικά προχωρημένα για τα ελληνικά δεδομένα και χρησιμοποιούνται από πολύ καλά εκπαιδευμένους χρήστες και ειδικές δυνάμεις αρκετών χωρών όπως το Ισραήλ για μάχες εκ του συστάδην.

Η ύπαρξη δε RPG δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό, καθώς το αντιαρματικό ρουκετοβόλο, αν και έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε τρομοκρατικές επιθέσεις στην χώρα μας, το βέβαιο είναι ότι απαιτεί χειριστή με γνώσεις και εξοικείωση πάνω στο συγκεκριμένο όπλο.

Το γεγονός αυτό προσθέτει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ, καθώς αναζητά πλέον αν κάποιοι από τους συνεργάτες του Γιώργου Πετρακάκου είχαν εκπαιδευτεί στην χρήση του κατά την διάρκεια της θητείας τους στο Στρατό.

Εν τω μεταξύ την Τρίτη, τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδειξαν ότι τα όπλα είναι «καθαρά», ωστόσο οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι ο Πετρακάκος και οι συνεργοί του έχουν σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία είχε αναλάβει τις επιθέσεις με ρουκετοβόλο στα γραφεία της ΝΔ και σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βαρυμπόμπη.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί αναζητούν σπίτι-«γιάφκα»της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Αττική, καθώς δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη τα καλάσνικοφ που έχουν χρησιμοποιήσει οι τρομοκράτες της ΟΛΑ.