Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί μας έκρυψαν την συγκίνηση των αρχαιολόγων, ποιοί δεν θέλουν την εθνική αναπτέρωση;

Επιμένει τοπική εφημερίδα της Καβάλας για την ύπαρξη των δύο επιγραφών στον τύμβο της Αμφίπολης. Σε ανάρτησή της στην ιστοσελίδα της αναφέρει:
 "Με τις εντυπωσιακές εικόνες από τις δύο Καρυάτιδες, συνεχίστηκαν οι αποκαλύψεις από τον μεγάλο ταφικό μνημείο του μεγάλου Τύμβου της Αμφίπολης. Ολόσωμες πλέον οι δύο κόρες εκθέτουν την ομορφιά τους και πάλι στο φως, μετά από 2.300 χρόνια, παραμένοντας ωστόσο «σφίγγες» καθώς δεν δίνουν κανένα νέο στοιχείο για τον ένοικο ή τους ένοικους  του νεκρικού θαλάμου.
Εκτός βέβαια και αν τις επόμενες ημέρες επιβεβαιωθεί αυτό που γράψαμε στο «Χ» εδώ και δέκα ημέρες, σχετικά με την ύπαρξη δύο επιγραφών, αφού σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, αλλά που έχουν διαψευσθεί από το ΥΠΠΟΑ με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, στον τάφο βρέθηκαν δύο επιγραφές!!!".  
Και συνεχίζει το δημοσίευμα: "Μάλιστα οι δικές μας πληροφορίες θέλουν τις δύο επιγραφές να βρέθηκαν μπροστά από τις Καρυάτιδες, ως δώρο προς τους σύγχρονους ανασκαφείς, για το πείσμα και την επιμονή τους,  και αυτός να ήταν ο πραγματικός λόγος που στην θέασή τους δάκρυσαν τα μέλη της ανασκαφικής ομάδας.
Όσον αφορά το περιεχόμενο των επιγραφών οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι είναι στα χέρια ειδικού επιγραφολόγου που τις μελετάει και σύντομα θα καταλήξει σε συμπεράσματα. Το κείμενο δε των επιγραφών είναι γραμμένο στην ελληνιστική γλώσσα, την Κοινή της εποχής εκείνης για όλους τους πολίτες της Ανατολής και στην οποία έχει γραφτεί και η Καινή Διαθήκη, αρκετούς αιώνες μετά την επικράτησή της".
"Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος που η επικεφαλής αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη εμφανίζεται με τόσο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώνει ότι ο τάφος είναι των ελληνιστικών χρόνων και δεν είναι σε καμία περίπτωση ρωμαϊκός, ενώ δεν παραλείπει να επισημάνει προς τους βιαστικούς και άφρονες συναδέλφους της ότι θα είναι καλύτερα να ενημερωθούν πρώτα για τα ευρήματα και μετά να μιλήσου", καταλήγει.
πηγή: xronometro.com