Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Όταν οι 'καλοί ναζιστές' κατα τους Ευρωπαίους καταλαμβάνουν βιαίος Ορθόδοξες εκκλησιές εν 'ώρα λειτουργείας

Οι σχισματικοί με μάχη κατέλαβαν τον ορθόδοξο ναό στην περιοχή του Ρόβνο της Ουκρανίας       
Οι εκπρόσωποι του αυτοκηρυγμένου λεγόμενου Πατριαρχείου του Κιέβου με τη στήριξη των εθνικιστών κατέλαβαν τον ορθόδοξο ναό στο χωριό Χοντόσι της περιοχής του Ρόβνο της Ουκρανίας, μεταδίδει η ιστοσελίδα της ενορίας του Ρόβνο.
"Έφτασαν μερικά αυτοκίνητα από τα οποία βγήκαν σωματώδη παιδιά. Μερικοί φορούσαν στολές παραλλαγής μαύρου χρώματος με κίτρινες κορδέλες στα μανίκια. Μάλλον ήταν οι εκπρόσωποι της "Δεξιάς Παράταξης ", παραθέτει η ιστοσελίδα τα λόγια του ντόπιου ιερέα Ρομάν Ιγκνατιούκ.
Την ώρα εκείνη στο ναό τελούταν η λειτουργία.
"Άρχισε μια πραγματική επίθεση στο ναό από έξω. Προσπαθούσαν να κόψουν με βενζινοπρίονο τη κλειδαριά στην κύρια πύλη. Μετά προσπάθησαν να βγάλουν μια τη μία, μια την άλλη πόρτα. Μετά έφεραν ένα σίδηρο και απλά τράβηξαν με τη βία τις πόρτες της δεξιάς εισόδου ", λέγεται στην ανακοίνωση.
οι πιστοί δημιούργησαν μια ζωντανή ασπίδα, "μην αφήνοντας τους παράνομους να περάσουν μέσα από τις σπασμένες πόρτες ". Όμως οι επιτιθέμενοι έσπασαν την κύρια πύλη και τον ιερέα που προσπαθούσε να τους σταματήσει, πέταξαν στο δρόμο.

Είναι ο τέταρτος στη σειρά ναός στην Ουκρανία που κατέλαβαν οι σχισματικοί. Ο επικεφαλής της ενορίας του Ρόβνο, μητροπολίτης Βαρθολομαίος του Ρόβνο και του Οστρόζιε κάλεσε τους πιστούς να προστατεύουν την πίστη, την εκκλησία και τους ναούς της, να τηρούν την ενότητα.

"Πάλι, όπως και τη δεκαετία του 1990, τους ναούς μας απειλεί ένας κίνδυνος της κατάληψής τους από το μαχόμενο πατριαρχείο του Κιέβου. Οι αρχηγοί και οι οπαδοί του, βίαια παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, παραβλέποντας τη γνώμη των ορθόδοξων χριστιανών, νόμιμων ιδιοκτητών των ναών, καταλαμβάνουν τις εκκλησίες μας ", λέγεται στην έκκληση του μητροπολίτη την οποία παραθέτει το γραφείο Τύπου στην ενορία του.

"Ο Κύριος εξετάζει εμάς, την πίστη μας και την υπομονή μας. Έχουμε ένα καλό παράδειγμα, είναι εκατοντάδες Άγιοι Μάρτυρες του Θεού οι οποίοι βασιζόμενοι στη βούληση του Κυρίου, αξιοπρεπώς πέρασαν όλα τα βάσανα της ζωής, τήρησαν την πίστη τους στο Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία Του. Όπως προστατεύαμε της Ορθόδοξη Εκκλησία και τους ναούς της, ο Κύριος θα κρίνει τι χριστιανοί είμαστε ", λέγεται στην έκκληση του επικεφαλής της ενορίας του Ρόβνο.