Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού

 Πειραιώς Σεραφείμ: «Tο έργο της Εκκλησίας αναπληρώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία του κράτους!» (BINTEO)
Η μεγάλη Φιλανθρωπική Εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, στο Βεάκειο Θερινό Θέατρο, την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, είχε ανέλπιστη ανταπόκριση.
Περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της τοπικής Εκκλησίας, με σκοπό την ενίσχυση του φιλανθρωπικού της έργου. Με αίτημα μία κοινωνία περισσότερο φιλάνθρωπη, αλληλέγγυα και με λιγότερη φτώχεια, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το ευχάριστο μουσικό πρόγραμμα.
Η αφιλοκερδής παρουσία του γνωστού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και με την επιμέλεια του γνωστού παραγωγού Αντώνη Γούναρη, διασκέδασαν το κοινό, ήταν καταλυτική για την επιτυχία της μοναδικής αυτής βραδιάς.
«Ζούμε μία περίοδο πραγματικά τραγική για τη χώρα μας, που όμως δεν οφείλεται σε μία φυσική καταστροφή, αλλά στην απληστία και τον σχεδιασμό του λεγομένου διεθνιστικού παράγοντα. Η χώρα έχει περάσει μέσα από πολύ πιο σκληρές περιόδους ιστορικές και πάντοτε με την πίστη στο Χριστό και τα αθάνατα ιδεώδη του Γένους κατόρθωσε να διέλθει και να εξέλθει σε αναψυχή. Η Εκκλησία πάντοτε στάθηκε κιβωτός, τροφός και σώτηρα του Ελληνικού λαού, όλα γίνονται με αγάπη και θυσιαστικό πνεύμα», τόνισε ο Σεβασμιώτατος.
Όπως σημειώνει το pentapostagma.gr, ο Μητροπολίτης Πειραιώς, αναφερόμενος στο έργο της φιλανθρωπίας της Εκκλησίας, είπε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία δεν είναι υπουργείο κοινωνικών υπηρεσιών, αλλά στόχος και σκοπός της είναι η Βασιλεία του Θεού, είναι το να εμπνέεις στον άνθρωπο την υπέρβαση. To έργο της Εκκλησίας αναπληρώνει την αδυναμία και την ανυπαρξία του κράτους μας. Με πολύ πτωχεία αλλά με απέραντη αγάπη και εμπιστοσύνη στον αιώνιο Θεό κάνουμε τη διακονία μας. Eάν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί ακόμη και τα καντήλια των Ναών και τα Ιερά Σκεύη θα εκποιήσουμε για την ανακούφιση των αδελφών μας».
Στην εκδήλωση παραυρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο νέος Δήμαρχος Πειραιά κ.Ιωάννης Μώραλης, διαβεβαιώνοντας πως η νέα Δημοτική αρχή θα σταθεί αρωγός στο πολύπλευρο έργο της Μητρόπολης Πειραιώς.
Παρούσα στην εκδήλωση και η Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, η οποία ένωσε τις χαρούμενες και μελωδικές παιδικές της φωνές με όλους τους παρευρισκόμενους για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή την ενίσχυση του Φιλόπτωχου Ταμείου της Μητρόπολης.

pentapostagma.gr