Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Για την Ε.Ε δεν υπήρξαν θύματα οι Σέρβοι, ούτε εγκλήματα πολέμου απο το ΝΑΤΟ, ούτε το δικαίωμα υπεράσπισης εδαφών και πίστης απο έναν ηγέτη

«Τα ισόβια η πιο ενδεδειγμένη ποινή για τον Κάρατζιτς»
Την επιβολή ποινής της ισόβιας κάθειρξης στον πρώην πολιτικό ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, Ράντοβαν Κάρατζιτς, ο οποίος κατηγορείται για γενοκτονία κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, πρότεινε ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Ο Κάρατζιτς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, όπου 8.000 άνδρες και αγόρια εκτελέστηκαν.

«Η ισόβια κάθειρξη είναι η πιο ενδεδειγμένη ποινή», επεσήμανε το γραφείο του Εισαγγελέα, σε ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε σήμερα, τρεις ημέρες πριν από την έναρξη των τελικών αγορεύσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, που εδρεύει στην Χάγη.
«Υπό τις διαταγές του, οι υφιστάμενοι του Κάρατζιτς και όσοι συνεργάζονταν με εκείνους εξεδίωξαν, σκότωσαν, βασάνισαν και τρομοκράτησαν εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους και Κροάτες», υπογράμμισε η κατηγορούσα Αρχή.

Η εισαγγελία εκτιμά ότι ο Κάρατζιτς, μαζί με τον Σερβοβόσνιο στρατηγό Ράτκο Μλάντιτς και τον θανόντα πρώην πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, διέπραξαν εθνοκάθαρση σε περιοχές της Βοσνίας, μετά τη διάσπαση της Γιουγκοσλαβίας το 1991.

Να σημειωθεί ότι ο πόλεμος της Βοσνίας στοίχισε τη ζωή 100.000 ανθρώπων και εκτόπισε πάνω από 2,2 εκατ. ακόμη.

Πηγή: ΑΜΠΕ