Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί μας κρύβουν στην Ελλάδα οτι Τζιχαντιστές υπάρχουν; Πότε θα ακουστεί και επίσημα;!

Χειροπέδες σε τζιχαντιστή από Ελλάδα
Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις αναφορικά με το γεγονός ότι ολοένα και πιο πολλοί φανατικοί μουσουλμάνοι, που διατηρούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος ή με άλλες ακραίες οργανώσεις, «βολτάρουν» ανά την Ευρώπη, ενώ πολλοί εξ αυτών χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως ενδιάμεσο σταθμό ή ως πέρασμα, προκειμένου να φτάσουν από τη Μέση Ανατολή στον τελικό προορισμό τους - σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Αυτή τη φορά στο φως της δημοσιότητας ήρθε η περίπτωση ενός 24χρονου (που φέρεται ότι είναι μαχητής των τζιχαντιστών) από τη Συρία, ο οποίος την περασμένη Τετάρτη αναχώρησε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμό τη βελγική πόλη Σαρλερουά, όπου τελικά συνελήφθη όταν οι Αρχές ανακάλυψαν ότι ήταν κάτοχος πλαστού γαλλικού διαβατηρίου. Κατά πληροφορίες δε, στις αποσκευές του, που πέρασαν από εξονυχιστικό έλεγχο, βρέθηκαν φωτογραφίες αλλά και έγγραφα που αποδείκνυαν ότι διατηρούσε διασυνδέσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες. Οπως ανέφερε μάλιστα ο βελγικός Τύπος, στις αρχές Αυγούστου, στο αεροδρόμιο της Σαρλερουά είχε συλληφθεί ακόμα ένας Σύριος τζιχαντιστής, που επίσης είχε ξεκινήσει το αεροπορικό ταξίδι του από την Ελλάδα!
 
Ο «τουρισμός ισλαμιστών» ανά την Ευρώπη βρίσκεται στο απόγειό του, σχολίαζε χθες η ««Deutsche Welle», θέλοντας να καταδείξει την άνεση με την οποία κινούνται οι άνθρωποι του Ισλαμικού Κράτους στη γηραιά ήπειρο. Και για τον λόγο αυτό «η Γερμανία προσπαθεί να τον αναχαιτίσει με αυστηροποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, βάζοντας ουσιαστικά «στάμπα στις ταυτότητες για όσους περνούν μέσω της Τουρκίας στο Ιράκ και στη Συρία».
 
Η ουσία είναι πάντως ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο βέβαια και η Ευρώπη -στην οποία φέρεται ότι κινούνται περίπου 3.000 τζιχαντιστές- βρίσκονται πια σε διαρκή συναγερμό. Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ήδη έσπευσε να ενισχύσει την ασφάλεια στο μετρό, έπειτα από τις προειδοποιήσεις του Ιράκ για πιθανά χτυπήματα των ισλαμιστών. Ταυτόχρονα, σε πολιτικό επίπεδο, χθες, ο Ντέιβιντ Κάμερον επιχειρούσε να πείσει το βρετανικό Κοινοβούλιο για την ανάγκη συμμετοχής του Ηνωμένου Βασιλείου στον διεθνή συνασπισμό που έχουν σχηματίσει οι ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους.
 
Στη Γαλλία, πάντως, χθες το κλίμα ήταν διαφορετικό. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, ενώ η χώρα δεν είχε συνέλθει από το άγριο σοκ που προκάλεσε ο αποκεφαλισμός του Ερβέ Γκουρντέλ από τζιχαντιστές στην Αλγερία, ενώ την ίδια στιγμή οι μουσουλμάνοι που ζουν στο Παρίσι και σε άλλες μεγάλες γαλλικές πόλεις δήλωναν ανοιχτά την αντίθεσή τους στις βαρβαρότητες που διαπράττουν στη Μέση Ανατολή οι μαχητές του Χαλιφάτου.
 
 Γερμανοί όμηροι στις Φιλιππίνες
 Η απειλή ακόμη μιας ακραίας οργάνωσης ισλαμιστών από τις Φιλιππίνες ότι θα σκοτώσουν έναν Γερμανό όμηρο ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποτελεί την πιο πρόσφατη, σαφή αναφορά για την αυξημένη επιρροή των τζιχαντιστών της Μέσης Ανατολής στις περιοχές της Ασίας. Η τρομοκρατική οργάνωση Αμπού Σαγιάφ απειλεί να εκτελέσει έναν από τους δύο Γερμανούς που κρατά ως ομήρους από τις 10 Οκτωβρίου του 2013 - εκτός κι αν της καταβληθούν ως λύτρα 5,6 δισ. δολάρια και ταυτόχρονα η Γερμανία σταματήσει να υποστηρίζει τον διεθνή συνασπισμό που χτυπά θέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.
http://www.dimokratianews.gr/content/28440/%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B5%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B6%CE%B9%CF%87%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1