Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

"Πράκτορες που δούλευαν για την Ελλάδα" δικάζουν οι Τούρκοι.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ. 'Χρειαζόμαστε και στοιχεία για τα F-16 και F-4'. Ολοκληρώθηκε το κατηγορητήριο του εισαγγελέα στην υπόθεση πρακτόρων και εκβιασμού τούρκων αξιωματικών από ιερόδουλες.
 Για την υπόθεση κατηγορούνται 357 άτομα από τους οποίους οι 88 είναι έγκλειστοι ανάμεσα τους και ο αντιναύαρχος του τουρκικού Στόλου Βεϊσελ Κιοσέλε.
Μόνο που πάλι οι γείτονες μας ισχυρίζονται πως το κύκλωμα διέρρεε πληροφορίες στην Ελλάδα και προσπαθούσε να πουλήσει πολύτιμες πληροφορίες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο του εισαγγελέα ένα από τα μέλη του κυκλώματος σε συνομιλία του που είχε υποκλαπεί αναφέρει πως « ο υπάλληλος μας στο Εσκίσεχιρ μας φέρνει πάντα σημαντικές πληροφορίες.
Μου έφερε μάλιστα τα σενάρια πολέμου με την Ελλάδα και τις συγκρίσεις δυνάμεων. Αλλά αυτά δεν είναι αρκετά .Χρειαζόμαστε και στοιχεία για τα F-16 και F-4. O M.K.K μέσα σε 7 λεπτά έστελνε πληροφορίες στην Ελλάδα για την πορεία των F-16 που απογειώνονταν από τη βάση του Μπαντίρμα. Απλά η άμεση επαφή του με την Ελλάδα ενοχλεί τον αρχηγό» φέρεται να δηλώνει ο πράκτορας.
Ο αρχηγός του κυκλώματος πρακτόρων με ιερόδουλες φέρεται να είναι ο επιχειρηματίας Μπιλγκίν Ο. που ο εισαγγελέας ζητά γι’αυτόν ισόβεια κάθειρξη. Για τον αντινάυαρχο του Στόλου ο εισαγγελέας ζητά 6 χρόνια κάθειρξης.
Το κύκλωμα "πλεύριζε" τους αξιωματικούς με ιερόδουλε. Αργότερα τους εκβίαζε με τις εικόνες της κρυφής κάμερας.
Η ακρόαση ξεκινά σε 15 ημέρες.

onalert.gr