Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Λαθραίοι αποτελούν ‘βόμβα’ για την υγεία μας, σουλατσάρουν ανενόχλητοι σε δημόσιους χώρους. Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων.

Αλλοδαποί με φυματίωση είχαν καταλάβει διατηρητέο στη Θεσσαλονίκη.
«Καταφύγιο» σε πενταώροφο διατηρητέο κτήριο,στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είχαν βρει το τελευταίο διάστημα 11 Βούλγαροι Ρομά, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά που, όπως διαπιστώθηκε έπειτα από ιατρικές εξετάσεις, πάσχουν από καλπάζουσα φυματίωση.
Οι αλλοδαποί συνελήφθησαν στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού.

Προηγήθηκε μήνυση που υπέβαλαν οι ιδιοκτήτες του κτηρίου, με την οποία ζητούσαν την εκκένωσή του, υποστηρίζοντας, μάλιστα, ότι οι «ένοικοι» προέβησαν σε εκτεταμένες ζημιές.   
Κατά την προσαγωγή τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ελήφθησαν μέτρα προφύλαξης από τους συνοδούς-αστυνομικούς, αλλά και από δικαστικούς λειτουργούς και υπαλλήλους, που προμηθεύτηκαν ειδικές μάσκες και γάντια.
Εις βάρος τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διακεκριμένη φθορά μνημείου, διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας,ενώ πήραν προθεσμία, για να απολογηθούν στον ανακριτή.
Μέχρι να απολογηθούν κρατούνται, ενώ τους παρέχεται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

protothema.gr

Ξάνθη: H φυματίωση στο κέντρο λαθρομεταναστών εφιάλτης των κατοίκων
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως επαληθεύονται οι ανησυχίες που έχουν εξ αρχής εκφραστεί για τη δημιουργία του Κέντρου Κράτησης Λαθρομεταναστών στην Ξάνθη τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και την ασφάλεια της περιοχής.
Όπως έγινε γνωστό από πλευράς των Αστυνομικών Υπαλλήλων Ξάνθης πριν από μερικές ημέρες αστυνομικός που υπηρετεί ως φρουρός στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών, στις εγκαταστάσεις της πρώην Αστυνομικής Σχολής Ξάνθης, βρισκόταν σε απομόνωση στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης με πιθανή διάγνωση φυματίωσης. Μάλιστα το επειδή οι ενδείξεις ήταν σοβαρές μεταφέρθηκε στην Καβάλα για περαιτέρω εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται εντός 40 ημερών. “Η Συνδικαλιστική κίνηση Αστυνομικών Ξάνθης από τον Αύγουστο, όταν κάποιοι αποφάσισαν οι σχολές μας να γίνουν «φυλακές» πέραν των αντιρρήσεων που γνωστοποίησε με διάφορα έγγραφα, είχε επισημάνει και τον κίνδυνο λόγω των υγειονομικών ελλείψεων (Αριθμ.Πρωτ 753/08-08-2012) να εκτεθούν οι συνάδελφοι μας σε διάφορες ασθένειες. Δυστυχώς πέντε μήνες μετά (που θα έπρεπε να είχαν βελτιωθεί οι συνθήκες υγιεινής) επαληθευτήκαμε” σημειώνουν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι Ξάνθης, επισημαίνοντας τις αντιδράσεις που εξ αρχής έχουν εκφραστεί.

prionokordela