Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου ηλεκτροδοτεί φυλάκια του... Αττίλα!

«Επιδοτούμενη» κατοχή στην Κύπρο!
Η αποκάλυψη ότι οι Τουρκοκύπριοι κάτοικοι της Πύλας όπως και άλλων περιοχών δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα, με αποτέλεσμα η Αρχή Ηλεκτρισμού Κύπρου να φορτώνεται ζημιές εκατομμυρίων, δημιούργησε εκνευρισμό, μιας και οι Ελληνοκύπριοι ΟΛΟΙ πληρώνουν...
 Όμως, η αποκάλυψη ότι η Αρχή Ηλεκτρισμού της Κύπρου, «η οποία δεν έχει την πολιτική στήριξη να αποκόψει την παροχή ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν», όπως λέει ο κυπριακός Τύπος, ηλεκτροδοτεί και φυλάκια του Αττίλα, στον Άγιο Δομέτιο και στο θύλακα των Κοκκίνων, εξόργισε τους πάντες. Γιατί αυτό, πάει πολύ!

Προσέξτε τώρα: «η ανείσπρακτη κατανάλωση ηλεκτρισμού σε Τουρκοκύπριους έφτασε τα €1.158.243 το 2011. €1.073.554 ήταν το 2010 και €1.032.739 το 2009. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η συνολική αξία του ηλεκτρισμού από την ΑΗΚ προς τα κατεχόμενα από το 1974 μέχρι τώρα, σύμφωνα με τους λογαριασμούς της ΑΗΚ, ανέρχεται σε 283 εκατ. ευρώ». Αυτά τα λένε οι κυπριακές εφημερίδες... Και λένε και άλλα: «Ακόμα, με δωρεάν ηλεκτρισμό, λειτουργούν οι υδραντλίες που τροφοδοτούν με νερό την κατεχόμενη Ζώδια».
Μαθαίνουμε λοιπόν και ιστορία, μιας και στην Κύπρο ξέσπασε σάλος και βγαίνουν πολλά πράγματα στη φόρα: «μετά τις διακοινοτικές ταραχές (σ. σ. 1964), η τότε κυπριακή Κυβέρνηση είχε αποφασίσει για πολιτικούς λόγους να παρέχει ηλεκτρικό ρεύμα δωρεάν στους Τ/κ και πρόσθεσε ότι αυτό το καθεστώς συνεχίστηκε και μετά την εισβολή του 1974. Όλες οι κυβερνήσεις, κατανοώντας την πολιτική ευαισθησία του ζητήματος, παραχωρούν αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στεφάνου». Ο τελευταίος μας είπε ακόμα πως «δεν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση του όλου ζητήματος και έχοντας υπόψη ότι τα πολιτικά δεδομένα που οδήγησαν στην απόφαση για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος πριν από αρκετές δεκαετίες συνεχίζουν να υπάρχουν, αναζητούνται διέξοδοι και λύσεις» είπε ο κ. Στεφάνου.
Η επιστήμη σηκώνει εδώ τα χέρια... «Επιδοτούμενη κατοχή».

elkosmos.gr