Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ο αρχικατσαπλιάς Σουλεϊμάν και η τηλεοπτική μας τουρκολαγνεία

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ διαφημίζει την προβολή νέου τουρκοσήριαλ. Για την ακρίβεια καραμπινάτη πατσαβούρα νεοθωμανικής προπαγάνδας. Μια μυθιστορηματική και επική αφήγηση του βίου του Σουλεϋμάν του «Μεγαλοπρεπή»! Του γνωστού αρχικατσαπλιά σφαγέα μεμέτη.
Κι αυτό θα το φάμε στη μάπα από τις δημόσιες συχνότητες, από την περιουσία του Ελληνικού Λαού;
Τι θα ακολουθήσει; Η ζωή του Μωάμεθ του Πορθητή; Θα φτιαχτούμε με την άλωση της Πόλης; Να φχαριστηθούμε και το κάψιμο της Σμύρνης; Bάλτε και λίγο Τοπάλ Οσμάν, τον Άϊχμαν του Ποντιακού Ελληνισμού.
Να πουλάει τηλεθέαση κι ό,τι να ‘ναι.

Θα μου πείτε, ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι, ό,τι γουστάρουν δεν μπορούν να πουλάνε; Λάθος! Δεν μπορούν. Αν τα πλήρωναν και τα βλέπανε σε dvd μόνο με την φαμίλια τους και τους κολλητούς τους, κανένα πρόβλημα. Όταν όμως χρησιμοποιούν τις δημόσιες συχνότητες, τους έχει χορηγηθεί άδεια κι εκπέμπουν σε εθνική εμβέλεια, σίγουρα δεν μπορούν να προβάλλουν ό,τι τους καπνίσει.
Εδώ βέβαια, αδέρφια, για να δω τα αντανακλαστικά μας. Δείξτε στα αφεντικά του καναλιού και στους διευθυντές τους την άποψη σας. Έχουν έδρα, τηλέφωνα, email, φαξ, πουλάνε και διαφημίζουν, προϊόντα, υπηρεσίες. Για δείξτε σε αυτούς και στους διαφημιζόμενους πελάτες τους τι νοιώθετε και σκέφτεστε.
Εγώ ας πούμε θα μποϋκοτάρω οποιοδήποτε προϊόν και υπηρεσία θα διαφημίζεται, αν ο σταθμός τελικά προβάλλει την εν λόγω ισλαμοφασιστική πατσαβούρα. Δείξτε την οργή σας στους διαφημιζόμενους, στους πελάτες. Γράψτε τους, πως αν δεν σταματήσουν να διαφημίζονται πριν, κατά την διάρκεια και αμέσως μετά το σήριαλ, δεν θα ξανααγοράσετε αυτό που πουλάνε.
Κι η πολιτεία; Κύριοι της κυβέρνησης, εντάξει, ακόμη δεν περίσσεψε μελάνι να ξαναμπεί το «Εθνικής» στο Παιδείας αλλά θα πάει μακριά η βαλίτσα των τουρκοσήριαλ; Ή μήπως περιμένετε να προβάλλουν οι καναλαρχαίοι και κανένα τούρκικο σήριαλ για την «γενοκτονία» των Τούρκων από τους Έλληνες το 1821 ή για τα «βάσανα» των τουρκοκυπρίων;
Και το ΕΣΡ να κλείσει το στόμα του, μην μπει καμμιά μύγα.
Λίγη τσίπα δεν βλάφτει. Για όλους τους εμπλεκόμενους το λέω αλλά και για τους τηλεθεατές…
Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης